Zıpkınla balık avına tepki 

BODRUM Belediye Başkanlığı Zıpkınla Balık Avlama Anı Yarışması’nın, 6-8 kasım tarihleri arasında, turistik tesislerin bulunduğu Gökova’daki mavi bayraklı cennet koylarda düzenlenmesine sert tepki gösterildi.

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kızılkaya bir dalış merkezi tarafından korunan ve yörenin balıklarının rezervi haline getirilen koyda, 80 avcının aynı anda avlanmasının yanlış olduğunu belirterek

Bir balığı vurduğunuzda ondan bir kere yararlanabilirsiniz. Aynı balığı bölgeye çeşitli yerlerinden gelen sualtısever meraklılarına defalarca izletebiliyorsunuz. Dalış turizminden ciddi ölçüde gelir sağlayan bir alanda bu tür yarışmaların düzenlenmesi doğru değil” dedi. Bodrum Sualtı Derneği Başkan Yardımcısı Erman Akarsu da “Balıkları zıpkınla avlayanlar yerine, onların en iyi fotoğraflarını çekenler ödüllendirilsin” diye konuştu.

İddialara cevap

Bodrum Belediyesi Spor Kulübü Temsilcisi Filiz Tan ise tepkilerin eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını ileri sürdü. Tan, yarışmanın Orak Adası, Kızılburun ve Pabuçburnu arasındaki 12 millik alanda yapıldığını söyledi, “Ayrıca 400 gramdan küçük olan balıklarla, bazı türlerin avlanması kesinlikle yasaktı. İddia edildiği gibi 80 avcıyı tek bir koya bırakmadık” dedi.

Editör: TE Bilişim