Yat turizminde patlama olacak   
 
Sezon hazırlıkları sürerken Deniz Turizm Birliği Başkanı Ercan Güneştutar, bu yıl yat turizminin çok iyi geçeceğini söyledi, “Marinalarda doluluk yüzde 98’i buldu” dedi.

MARMARİS Orhaniye Köyü’nde ünlü işadamı Halit Narin’e ait Martı Marina’nın Genel Müdürü olan Deniz Turizm Birliği Başkanı Ercan Güneştutar, yedi yıldız olarak nitelendirilen yat turizminin bu yıl çok iyi geçeceğini belirtti. Özellikle mürettebatsız tekne rezervasyonlarında büyük artış olduğunu, aynı şekilde marina talebinin de yükseldiğini belirten Güneştutar, “İzmir Sığacık ve Çeşme devreye girecek. Kaş gelecek yıl. Bir kapasite sorunu yaşıyoruz. Doluluk her marinada yüzde 90 ile 98 arasında değişiyor. Bir tek guletlerdeki mavi tur rezervasyonlarında son dakika ucuz tarife bekleyenler var” diye konuştu.

Yüksek bir sezon

Önümüzdeki günlerde Moskova Fuarı’na katılacaklarını ve oradan da mutlu döneceklerini tahmin ettiklerini anlatan Güneştutar, “Türkiye’de bağlama kapasitesi 25 bin. Bunun tümü dolmuş vaziyette. Marmaris’te 10-15 bin arasında bir tekne trafiği olacaktır. Çok başarılı ve getirisi çok yüksek bir sezon olacak kanısındayım” diye konuştu.

MARİNA YAPILMALI

Yeni marinalara ihtiyaç olduğunu belirten Güneştutar, İspanya’da 250-300 bin yat bağlama kapasitesinden sözederken, Türkiye’nin 25 binlerde kalmasının acı olduğunu söyledi. Güneştutar, “Hedefimiz önümüzdeki 10 yılda kapasitemizi en az 35-40 binlere çıkartmak olmalı. Kapasitemizi yukarılara tırmandırırsak getirisi de yüksek olur” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim