Yalova'da Gemi Maketleri Sergisi Açıldı 

Buharlı gemi ve lokomotif modelciliği uzmanı Cemil Akçe, Güzel Sanatlar Merkezi’nde sergisini açtı.

Uzun yıllar gemi ve lokomotif tasarımı yapan Akçe, 6 gemi maketi, 40’a yakın gemi ve lokomotif çizimiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yalova Belediyesinin de desteğiyle sergisini açan Akçe, uzun yıllar birçok savaş geçirmiş gemi ve lokomotiflerin maketlerini yaptığını belirterek şunları söyledi:

“1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Zaferi olmak üzere yaptığım gemi maketleri birçok savaştan izler taşıyor. Marmara Bölgesi’nde ve Karadeniz Bölgesi’nde savaşan gemilerin ayrı ayrı tasarımları üzerine çok çalışmam oldu. Bugüne kadar 30 tane gemi maketi yaptım. Bir geminin yapımı yaklaşık 3 ay sürüyor, bugüne kadar birçok deniz müzesine gemi maketi yaptım.”“Büyük savaşlardan büyük zaferlerle ayrıldığımız tarihin canlı şahitleri olan Bandırma, Bahr-i Ahmer, gibi gemilerin maketlerini yapmak insana ayrı bir haz veriyor” diyen Akçe “3 tane Anıtkabir’de ve 1 tanede Endonezya’da gemi maketim var. Ankara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Müzesi’ne ise bir çok gemi maketi yaptım” dedi.

18-25 Mart tarihleri arasında maket gemi ve lokomotif sergisi açık olacak olan Akçe, desteklerinden dolayı Yalova Belediyesine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim