Van Gölü teknelerine kavuşuyor 

Bitlis'in Ahlat Belediyesine Ulaştırma Bakanlığınca tahsis edilen 2 tekneden biri, Van Gölü'ne indirildi. Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, tahsis edilen 2 adet teknenin bölge turizmine önemli katkı sunacağını söyledi.

Van Gölü'nün kıyısındaki ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra su sporlarının yaygınlaştırılması için de elverişli bir yer olduğunu belirten Gülmez, “Ahlat'a her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bundan sonra ilçemizin tarihi ve doğal güzellikleri karşısında etkilenen misafirlerimiz tekne turlarıyla da Van Gölü'nün serin sularında seyahat edebilecekler” dedi.

Van'da Akdamar Adası'nı gezen turistlerin, Ahlat'ta tarihi Selçuklu Mezarlığını, kümbetleri, tarihi kaleleri, Anadolu'nun ilk ve tek Budist mabedini, Nemrut Krater Gölü'nü gezebileceğini ifade eden Gülmez, Bakanlıkça tahsis edilen teknelerin, yörenin turizmine faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.

Boş balıkçı barınağının tahsis edilen teknelerle süslendiğini ve şenleneceğini söyleyen Gülmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu teknelerin sayısının çok olması, turizme önemli katkı sağlayacaktır. Böylece Van Gölü sahilleri, Antalya sahillerini aratmayacak. Van Gölü'nde güzelliklerin oluşmasına vesile olacak. Teknelerin belediyemize tahsisinde, emeği geçenlere, özellikle Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı sayın Suat Atabey'e ilçem adına çok teşekkür ediyorum.”

Teknenin birinin teslim edildiğini, diğerinin de yakında teslim edileceğini bildiren Gülmez, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Akbaş ile tekneye binerek Van Gölün'de kısa bir tur attı.(aa)
 

Editör: TE Bilişim