TURMEPA, ‘Denizler Yaşasın Projesi’ için protokol imzaladı

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı İzzet Ünlü, son yıllarda denizlerde aşırı kirlenme yaşandığını bu nedenle bazı balık türlerinin neslinin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Denizlerin korunması ve gelecek nesillere taşınmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ünlü, ilkokullarda bu konuda eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Antalya'da da ilköğretim düzeyindeki çocuklara denizleri sevdirmek, denizlerin ve çevrenin temiz tutulmasını öğretmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Deniz temiz Derneği TURMEPA Antalya Şubesi arasında “Denizler Yaşasın Projesi Protokolü” imzalandığını bildirdi.

Protokol ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında "Denizler Yaşasın" projesiyle Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, ilçelerinde resmi ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören ilkokul 2., 3., 4. ve ortaokul 5., 6., 7. sınıf seviyesindeki öğrencilere deniz yaşamı ve denizlerin korunması konusunda eğitim verileceğini anlatan Ünlü, şöyle devam etti:

''Denizler Yaşasın Projesi, bütün canlı varlıklara ve doğal çevreye karşı saygılı olma ve bilinen değerini takdir etme bilincini kazandırmak, İnsan ve deniz arasındaki ilişkiyi fark ettirerek değerli doğal kaynaklarımızı korumak, Etkinlikler aracılığıyla, öğrencilerin çeşitli derslerde temel yeterliklerini artırmalarına yardımcı olmak, Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize eğitim amacıyla yararlanabilecekleri kaynaklar sağlamak, Deniz eko sistemini koruma ve farkındalığı artırmak, ve çağdaş eğitime katkıda bulunmak amacını taşımaktadır. Protokol ile, TURMEPA eğitimlerinin Antalya ve İlçelerindeki okullarda kullanılması ve Eğitici Eğitimleri verilerek tüm okullara ulaşılması sağlanacaktır. Denizi temizlemenin en kolay yolu, kirletmemeyi öğretmek.”

DENİZ HABER

Editör: TE Bilişim