Türkiye'ye Marina Yaparız Motoryat Satışını Katlarız

İtalyan motoryat üreticisi Azimut-Benetti Group, Türkiye’deki cirosunu 3 yılda ikiye katlayarak 16 milyon Euro’ya ulaştırdı. En büyük potansiyeli Rusya ve Türkiye’de gördüklerini söyleyen Azimut Satış Direktörü Mirco Finotto "Motoryat pazarının büyümesi için marina sayısının artması gerekiyor. Bizim dünyada 4 marinamız var. Bir tane de Türkiye’de açabiliriz" dedi.

SİRENA Marine ortaklığı ile Türkiye pazarında faaliyet gösteren İtalyan motoryat üreticisi Azimut-Benetti, 3 yılda cirosunu dörde katlayarak 16 milyon Euro’ya ulaştırdı. Faaliyet gösterdikleri 50 ülke içerisinde en büyük potansiyeli Rusya ve Türkiye’de gördüklerini söyleyen Azimut Satış Direktörü Mirco Finotto Türkiye’nin bir deniz ülkesi olduğuna dikkat çekerek, "Burada marinalarınız var. Ancak, motoryat pazarının daha büyümesi için marina sayısının artması gerekiyor. Bizim dünyada 4 marinamız var. Bir tane de Türkiye’de açabiliriz" dedi. 


TÜRKİYE’DE ÜRETİM DE VAR: Bu yıl Mart ayında İnan Kıraç’ın da sahibi olduğu Karsan’la ortaklıkları çerçevesinde Türkiye’de motoryat üretimine de başladıklarını belirten Finotto Türkiye’nin üretim ile ilgili cazibesini ve planlarını şu şekilde anlattı: "Türkler motoryat yapımını iyi biliyor. Burada üretimi olan farklı markalar da bulunuyor. Biz Türklerin bilgisinden faydalanmak istedik. Türkiye’de sadece bir model üretiyoruz. 42 adlı bu modelin başka bir ülkede üretimi de yok. Burada üretilen motoryatlar bugüne kadar Rusya’dan Romanya’ya İspanya’dan İngiltere’ye kadar bir çok ülkeye gönderildi. Gönderilen ve talep gören bu motoryatlar bizim markamızı taşısalar da sizin ürününüzdü."

SATIŞ İKİYE KATLANACAK: Mart ayında başladıkları üretim sürecinde şu ana kadar 10 adet 42 model motoryat sattıklarını söyleyen Finotto "Önümüzdeki sene 30 adetlik üretim ve 19 adetlik satış hedefimiz var. Ekonomideki hızlı büyüme Türklerin sadece kişisel beğenileri için satın alımlar yapabilme eğilimini artırıyor. Dünyada kimse yatırım için motoryat almaz. Sadece kişisel zevkleri için alırlar. Ekonomideki gidişat da Türklerin bu tazrz zevklerine yönelik harcama yapmaları bizim satışlarımızı artırıyor" dedi.

TÜRKLER PAZARLIĞI SEVİYOR: Türk alıcıların diğer alıcılardan daha net ve güvenilir olduğunu söyleyen Finotto burada sıkı pazarlıklar döndüğünü de şu şekilde dile getirdi: "Türkler satış sonlanırken pazarlığı seviyor. Ancak ’Alacağım’ dedikten sonra sözlerinden dönmüyorlar. İstekleri konusunda aşırıya da kaçmıyorlar. Pazarlık çabasına rağmen bu botlarda para ile oynamamayı tercih ediyoruz."

TÜRKLERE 26 METRE SATTIK: Türklere sattıkları en büyük motoryatın 26 metrelik olduğunu söylşeyen Pinatti en popüler motoryat uzunluğunun da 21 metre olduğunu belirtti. Finotto motoryatların satın alındıktan sonra teslim süresinin de 1 yılı aşabildiğini söyledi. Pinotto "Motoryatın ulaşma süresi büyük botlarda 1 yılı aşabiliyor. Ancak küçüklerde birkaç ayda teslim edilebiliyor" dedi.

Boat Show’da tüm tezgáhı boşalttı

AZİMUT markalı deniz araçlarının Türkiye’de üretim ve distribütörlük (39-60 feet arası) faaliyetlerini gerçekleştiren Sirena Marine, bu yıl katıldığı 27’nci Uluslararası İstanbul Boat Show’da sergilediği tüm motoryatları sattı. Bursa’daki fabrikasında ürettiği Azimut 42E’nin yanı sıra ithal ettiği Azimut 43, Azimut 43S ve Azimut 50 modellerini de sergileyen Azimut küresel anlamda 24 metre üzeri tekne üretiminde dünya lideri konumunda bulunuyor. Avrupa’nın ise üçüncü büyük tekne üreticisi olan Azimut-Benetti Grubu adına ülkemizde üretim ve distribütörlük faaliyetleri gerçekleştiren Sirena Marine, 27. Uluslararası İstanbul Boat Show’da ürün yelpazesindeki dört önemli modelle yer aldı. 43 model motoryatını 450 bin Euro’dan satan sirena Marine 43S modeli 530 bin Euro 50 model motoryatı da 750 bin dolardan pazarladı.

700 milyon Euro ciro yapıyor

1969 yılında kurulan İtalyan motoryat üreticisi Azimut, 1985 yılında, dünyaca ünlü büyük tekne imalatçısı Benetti’yi satın alarak Azimut-Benetti adıyla faaliyetini sürdürdü.

2001 yılında da tekne üreticisi Gobbi’yi satın alarak Atlantis markasını yaratan grup şu an üç farklı marka ile üretim yapıyor.

Benetti markası ile 70 metreye kadar, Azimut ile 11.9 metre ile 35.4 metre arası ve Atlantis ile 10.7 metre 16.8 metre arası yat üretimi yapan grup, İtalya’da tamamı 200 bin metrekarelik alana sahip, 4 ayrı tesiste, 2 bin 500 kadrolu çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

2006 yılında 560 adet tekne üretimi ile satışlarını yüzde 15 arttırarak 701 milyon Euro’luk ciro gerçekleştiren grup Avrupalı tekne üreticileri arasında ciro bazında üçüncü, üretim bazında ise beşinci sırada yer alıyor.

Azimut-Benetti Grubu 24.4 metre üzeri tekne imalatında ise dünyada lider konumda bulunuyor. Satış hasılatının yüzde 55’ini Azimut marka teknelerin oluşturduğu grubun satışlarının yaklaşık yarısı Avrupa ülkelerine, yüzde 41’i Amerika’ya ve yüzde 9’u da Orta ve Uzak Doğu’ya gerçekleşiyor.

haberler.Com

Editör: TE Bilişim