Türkiye’nin Dörtbir Yanından Geldiler

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası organizasyonu ile “1.Ulusal Çocuk ve Gemi” Konulu Resim Yarışması’nın  Ödül Töreni Gerçekleşti!

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, üç tarafı denizlerle çevrili Ülkemizin çocuklarına denizi, gemiyi ve Gemi Mühendisliği mesleğini tanıtmak, merak uyandırmak ve sevdirmek amacıyla  “1. Ulusal Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasını düzenledi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, onbir yıldır düzenlediği “Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasını, bu yıl Türkiye genelindeki  İlkokullar arasında düzenleyerek Ulusal boyuta taşıdı. Yarışmanın ödül töreni, 21 Nisan 2019 tarihinde Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gemi Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tuzla Liman Başkanlığı’ndan sayın Orhan Kapıcı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Birkan Onat, Kılavuz Kaptanlar Derneği adına Kaptan Sayın Yusuf Koç, Tuzla Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri ve Sayın Şengül Özpağda, GİSAŞ’dan Operasyon Müdürü Sayın Muammer Uzun, GMO üyeleri, eser sahibi öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra yarışmanın ana sponsoru STM A.Ş.’den Kıdemli Gemi Mühendisi Sayın Osman Acıpınar, Destek Sponsorlaru JOTUN’dan Sayın Gökhan Coşkun, Destek Sponsporu BMC firması yetkilisi ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, GMO üyesi Sayın Gürsel Yıldız ve ailesi, Destek Sponsoru Layher’den Sayın Bora Çelebioğlu, Destek Sponsoru ve GMO üyesi Sayın Kadir Şinasi Yalçınkaya ve ailesi, Destek sponsoru Beyaz Saray Otel yetkilisi Sayın Ertuğrul Al ve Basın sponsor Neta Ajans yetkilisi Sayın Meral Er’in katılımları ile  gerçekleştirildi. 

Mardin, Muş, Erzurum, Samsun, Düzce, Mersin, Aydın, Denizli, Antalya, Ankara ve İstanbul illerinden ödüllerini almaya gelen öğrencilerimiz ve ailelerinin, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan alınması ardından Gemi Mühendisleri Odası’nda kahvaltı ikram edildi. GMO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Bostancı, öğrencilere Gemi Mühendisliği mesleği hakkında bilgilendirme yaparak, GMO Tanıtım filmini öğrenciler ile beraber izledi.

Sonrasında, Başkan koltuğuna oturan Türkiye Birincileri Atakan Çimen ve Rüveyda Asan’ın başkanlığında Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantı sonrasında, 1. Ulusal Çocuk ve Gemi konulu resim yarışmasının ödül töreni için Tuzla Rumeli Kültür Merkezi’ne gidildi.

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başlayan tören, aileler, öğretmenler ve dereceye giren eser sahibi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Sayın Bostancı, Gemi Mühendisleri Odası organizasyonuyla, onbir yıldır düzenlenen yarışmaya olan ilginin her yıl giderek arttığını, bu yıl Türkiye genelinde 46 iln katılım sağladığını açıkladı. Türkiye ve Bölge derecesi ile sergilenmeye değer 40 eser sahiplerini tebrik ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasına vesile olan öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

Tören, Türkiye ve Bölgelerde derece alan öğrencilerin ödüllerinin dağıtılması ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük payı olan yarışma sponsorlarına plaket takdimi ile devam etti.

Toplu fotoğraf çekimi ve Tuzla Marina Viasea Akvaryum gezisi sonrasında, Gemi Mühendisleri Odası’nda ikram edilen akşam yemeği ile program sona erdi.

Öğrenciler ve ailelerinin teşekkür mesajları;

Muş’dan İhsan Demir;  İlgi ve misafirperverliğiniz için teşekkürler.

Ankara’dan Ayşe Aytemiz ; Her şey için çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız için güzel bir anı olarak kalacak.

Samsun’dan Rüstem Asan : Her şey için Teşekkürler. Çocuklar için unutulmayacak bir anı olacak.

Mardin’den Suzan Solin: Gemi Mühendisleri odasına ve bütün emeği geçenlere en içten ve samimi duygularımızla teşekkür ediyoruz

Mardin’den Evren Yücebaş: Bizlerde maddi manevi tüm yapılanlar için özellikle naif misafirperverliği için GMO ekip arkadaşlarına çok teşekkür ederiz tekrar görüşmek dileğiyle

Mersin’den Kıvanç Yıldız:  Çocuklarımıza güzel bir anı olacak bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ankara’dan Tahsin Ünlü: Her şey için çok teşekkür ederiz unutulmaz bir anı olarak kalacak

Erzurum’dan Emine Tuna: Her şey için çok teşekkür ederim güzel bir anı oldu bizim için

Samsun’dan Fahri Uzun; Yüreğinize sağlık. Çocuklarımızın unutamayacağı bir anı oldu. Her şey için teşekkür ediyoruz. Samsun uçağına bindik  gidiyoruz. Teşekkür ediyoruz

Aydın’dan Saliha Altaş: Herkese iyi akşamlar GMO’nun bu yıl düzenlediği Türkiye geneli çocuk ve gemi konulu resim yarışmasında bu unutulmaz günü öğrenci ve biz velilere yaşatan ve emeği geçen herkese teşekkürler. ALTAŞ ailesi

Editör: TE Bilişim