Turizmde yeni alternatif "Thalasso"

Mersin'in Avrupa ülkelerinde oldukça sık kullanılan ve deniz suyunun ısıtılarak “termal tesis” gibi kullanılmasını sağlayan “Thalasso” turizmi için ideal olduğu bildirildi.

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda adından sıkça söz edilmeye başlanan “Thalasso”nun Avrupalılar tarafından tercih edilen gözde turizm dallarından olduğunu söyledi.

Turistin artık çeşitlilik ve farklılık aradığını, tatille birlikte sağlığı da ön planda tutmaya özen gösterdiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

“(Hem tatil hem sağlık) diyen turistler de 'Thalasso'yu tercih ediyor. Yüksek gelir grubuna hitap eden bu sistem, Avrupa'da sıkça kullanılmasına rağmen, Türkiye'deki tesis sayısı çok sınırlı. Bu fırsatı değerlendirip, Türkiye turizminin geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip Mersin'e 'Thalasso' yatırımı yapan, karlı çıkar. Yapılan araştırmalara göre, 'Thalasso' turizminin, stres ve selülit giderici, zayıflatıcı, cildi güzelleştirici özellikleri bulunuyor. Bu yüzden de gelecekte yatırımcısının yüzünü güldürdüğü belirtiliyor.”

Demir, deniz suyunu ısıtmak için enerjiye ihtiyaç olacağına dikkati çekerek, “Bu konuda da Mersin güneş potansiyeli ile ciddi potansiyele sahip. Kentin bu özelliği de işletmeciye suyun ısıtılması konusunda bir avantaj yaratır” dedi.

Uygulamanın hayata geçirilmesi halinde kentin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olabileceğini ifade eden Demir, “Bu alan dünyada giderek yaygınlaşan bir turizm şekli. Türkiye'nin bu turizm için en verimli bölgesi Mersin olacaktır. Bu nedenle turizm yatırımcılarının Mersin'de bu yönde harekete geçmesi gerekir” diye konuştu.

“12 AY HİZMET FIRSATI”

“Thalasso” tesislerinin yılın 12 ayında hizmet verebileceğini anlatan Demir, bu sayede kış aylarında oda ve yatakların boş kalmayacağını vurguladı.

Deniz ve güneş turizminde olduğu gibi “Thalasso” turizminde de Mersin'in Türkiye'nin dört bir yanından müşteri çekilebileceğini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

“Maliyeti çok ucuz olan bu tesisten ciddi gelirler elde edilebilir. Şu an faaliyet gösteren bir çok otelimizde havuz zaten mevcut. Bu otellerden birinde söz konusu sisteme geçmek isteyenler sadece küçük bir harcamaya gerek duyar. Tesisi sıfırdan yaratmak isteyenler de 5 yıldızlı ve 100 odalı bir tesise harcayacağı masraftan daha küçük bir harcamayla yatırımını gerçekleştirir.”

THALASSO

Demir'in verdiği bilgiye göre, halk arasında “deniz suyu ile tedavi şekli” olarak bilinen Thalasso'nun geçmişi eski Roma dönemine kadar uzanıyor.

İçeriği, ısıtılmış deniz suyu, çamur, yosun, tuz gibi maddelerden oluşuyor. Vücuttaki toksinleri atmak için kullanılan deniz çamurunun içinde bitki özlerinde, vitamin ve mineraller bulunuyor. Toksinlerden temizlenen hücreler oksijen almaya başlayarak besleniyor.

Ortalama 30-35 derece olarak ısıtılan deniz suyu, solunum yoluyla iyot alınmasına olanak tanıyor. “Thalasso” terapi, kendi içinde birçok uygulamayı barındırıyor. En yaygın olanı ise deniz yosununun vücuda bandajlama yoluyla yedirilmesi.

Ancak, uzmanlar, “Thalasso” için mutlaka deniz suyu kullanılması gerektiğini ve ehil olan kişilerce yapılmasının zorunluluğu üzerinde duruyorlar. En ideal merkez olarak da denize yakın yerler öneriliyor.

Bu yöntemin selülit tedavisi, toksin atma, sinir ve dolaşım sisteminin düzenlenmesi, romatizma ağrıları, anti-stres, doğum öncesi ve sonrası çatlakların tedavisi amacıyla uygulanabildiği kaydediliyor.

Ortalama 9 ve 12 günlük seanslar halinde yapıldığında, gözle görülür bir başarı elde edildiği belirtiliyor ve 7 günden önce tedavinin bırakılmaması tavsiye ediliyor.(aa)


 

Editör: TE Bilişim