TÜRDEF'te önümüzdeki dönemin projeleri masaya yatırıldı

Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Başkanlar Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Erkal Dereli’nin çağrısıyla Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Federasyona üye STK’ların tamamına yakının katıldığı toplantıda ayrı ayrı olduğu kadar beraber gerçekleştirecekleri etkinlikler konusunda görüşmelerin yapıldığı toplantıda başta Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ile Türkiye Denizciler Sendikası’nın (TDS) imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışanlarda yarattığı huzursuzluk ve memnuniyetsizlik ele alındı.

Toplantıda ayrıca, TÜRDEF ve denizci STK’lar tarafından düzenlenmesi planlanan “Koster Yenileme Projesi ve Yerli Motor Üretimi” ile “Osmanlıdan Milenyuma Tersaneciliğimiz ve Dünya Tersaneciler Günü” çalıştayları masaya yatırıldı.

Deniz Kültür Derneği’nin düzenleyeceği “İklim Değişikliğinin Denizlere Etkileri ve Denizcilik Sektörü” kurultayı da gündemdeki yerini alırken denizcilerin yıpranma payı hakkının tekrar sağlanması, gemi adamlarına yeşil pasaport verilmesi ve Uluslararası İstanbul Denizcilik Festivali konuları da toplantıda konuşuldu.

turdef-001.jpg

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim