Trabzon Belediyesi'ne ait olan gemi, hafta için her gün saat 18.00, Cumartesi ve Pazar günleri ise 15.00-18.00 saatlerinde iki tur olarak Faroz Limanı'nından kalkış alıyor.

Yaklaşık 9 yıldır uzak yol kaptanı olarak denizlerde yol alan Mavi Karadeniz’in kaptanı Volkan Devrişoğlu, Karadeniz'de yapılan turların güvenli olduğuna dikkat çekerek, gemi bakımının periodik olarak yapıldığını belirtti.

747 yolcu kapasiteli geminin konumu itibariyle Ganita Limanı'na sığamadığından Faroz Limanı'ndan denize açılmak zorunda kaldıklarını kaydeden kaptan Devrişoğlu, " Geminin uzunluğu ve derinliği itibariyle Ganita Limanı uygun olmadığından mecburen Faroz Limanı'ndan kalkış alıyoruz. Burası da yolcuya uzak olduğundan geminin doluluk oranını etkiliyor. Ancak bu olumsuzluklara rağmen yine de vatandaş gemi turunu tercih ediyor. Genellikle vatandaşlar yapılan turdan oldukça memnun olurken, bu memnuniyet bizleri mutlu ediyor. Gemimiz Karadeniz suları için güvenli. Bakımı da periyodik olarak her 2 yılda bir mutlaka yapılır. Genelde dalga boyu yüksek olduğu zaman denize açılmıyoruz, açılsak bile yolcu huzursuz oluyor" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da İDO tarafından Trabzon Belediyesi'ne hediye edilen geminin, Gazze'ye insanı yardım getiren "Mavi Marmara" gemisiyle aynı özellikleri taşıdığından dolayı gemiye "Mavi Karadeniz" ismini vermeyi uygun gördüklerini belirterek, "İDO bu gemiyi bedelsiz olarak Trabzon'a hediye etti. İDO'nun en genç gemilerinden biri olan ‘Mavi Karadeniz’ gemisi havuza alınarak bakımı yapıldı. Geminin iç donanımı tamamıyla değiştirilerek yenilendi. ‘Mavi Karadeniz’ gemisi ile ‘Mavi Turlar’ düzenliyoruz.. Kamuoyundan gelecek talepler doğrultusunda Trabzonlular’a, yerli ve yabancı turistlerin istifade edebileceği turlar düzenleyeceğiz. Bunun yanında talep gelmesi halinde özel geziler de yapılabilecek. Yapacağımız bu hizmetlerden kar amacı gütmüyoruz. Amacımız Trabzon'un turizmine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim