Titanik'ten yepyeni fotoğraflar

Dünyanın en ünlü gemi enkazının yeni görüntüleri ortaya çıktı. 1912'de batan Titanik'in enkazını inceleyen bilim ekibi, yeni fotoğraflar yayınladı.  

İki robot aracılığıla suyun 4 kilometre altında yatan enkazın binlerce fotoğrafını çeken ve saatler süren video çekimi yapan ekip, bunlardan bazılarını yayınladı.

Yüksek çözünürlüklü görüntüler arasında yer alan ve geminin baş tarafını gösteren fotoğrafta parmaklıklar ve çapa görülebiliyor.

Ekip geminin 1912'de buzdağına çarparak battığı ve bin 500 yolcu ve mürettebata mezar olan enkazını, daha önce Titanik enkazına yönelik incelemelerde kullanılmamış düzeyde görüntüleme teknolojisi ve sonar cihazlarla inceliyor.

Enkazın içindekilere dair tam bir envanter için enkazın üzerindeki yaklaşık bir asırlık tortu kaldırılıyor.

Araştırma, enkazı kurtarma haklarını elinde bulunduran RMS Titanic şirketi ve Massachusetts'teki Woods Hole Oşinografi Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Ekip, Danielle kasırgası nedeniyle çalışmalarına bir süre ara verirken birkaç gün içinde göreve geri dönmeyi planlıyorlar.

1985'te okyanus bilimcisi Robert Ballard ve uluslararası bir ekibin Titanik'i keşfetmesinden beri, enkaza en son araştırma seferi 2004'te yapılmıştı.

 

Editör: TE Bilişim