TİCARETİ BAHRİYE'DEN GÜNÜMÜZE HAMİT NACİ BELGESELİ
 
 
Hüseyin Kale Türk Deniz Ticaret Tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor ve "Hamit Naci'den Günümüze Yüzüncü Yılda Denizcilik Eğitimi" belgeselini ülkemize armağan ediyor.
 
Üç bölümden oluşan belgeselin ilk bölümünde Hamit Naci'den önceki dönem, ikinci bölümde Hamit Naci'nin kişiliği ve yaptıkları, üçüncü bölümde ise günümüz anlatılmaktadır.
 
Hamit Naci ile ilgili döküman ve bilgiler Marmara Üniversitesi öğretim üyesi, Osmanlı Arşivleri uzmanı Doktor Rıfat Günalan başkanlığındaki heyet tarafından Osmanlı arşivleri taranarak derlenmiştir.
 
Yaklaşık 4 ay süren araştırmalar kapsamında edilen belgeler doğrultusunda çekimlerin ve röportajların %90'ı tamamlanmış olup montaj aşamasına girilmiştir. Belgeselin Ekim ayı içinde televizyonda yayına girmesi beklenmektedir.
 
Belgesel çekimleri esnasında Kaptan Refik Akdoğan ile Hamit Naci'nin evinde yapılan röportajda, Refik Akdoğan Hamit Naci'nin resminin yanında durarak "bize ekmeğimizi veren pirimiz, üstadımızdır" demiştir.
 
Yüksek Denizcilik Okulu 1982 Güverte Bölümü mezunu Hüseyin Kale bugüne kadar Deniz Nakliyat, Semih Soktorik ve DENAK bünyesinde çalışmıştır.1993 yılında evlenmesiyle birlikte karaya geçmiştir. 1996 yılında İstanbul Denizcilik ve Sörvey Hizmetleri isimli gözetim ve sörvey firmasını aynı dönem mezunlarından İsmet Yılmaz ve 1983 mezunlarından Alaaddin Kurt ile birlikte kurmuştur.
 
Demir çelik hurdası ve mamülleri konusunda uzmanlaşmış olan İstanbul Denizcilik ve Sörvey Hizmetleri, demir çelik hurdasındaki radyasyonu tespiti konusunda TÜRKAK tarafından akredite edilmiş dünya ve Türkiye'deki ilk firma özelliğini taşımaktadır. 
 
 
Editör: TE Bilişim