Türkiye’nin tek tapulu lagünü Hersek Lagünü’ne bu yıl erken gelen flamingolar renkli görüntüler oluşturdu. İHA tarafından havadan görüntülenen flamingoların su üzerinden koşup gökyüzüne kanat çırpmaları büyüledi. Osmangazi Köprüsü'ne kavis verdirip ses duvarı yaptıran, son sayımlara göre başta flamingolar olmak üzere 202 kuş türüne ev sahipliği yapan Altınova Hersek Lagün’ü Türkiye’nin tek tapulu lagünü olarak kuşları 10 ay boyunca konuk ediyor.

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan, bazı kuş türlerinin kış aylarını geçirmesi dolayısıyla "Kuş oteli" olarak da bilinen Hersek Lagünü, bugünlerde ağırladığı flamingolarla renkli görüntüler oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha erken gelip daha uzun kalan flamingoların sayıları da bir önceki seneye göre tam iki kat arttı.

Kuş oteli haline gelen lagün hakkında bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Metin Oral,“Burası Türkiye’de tek tapulu göldür. Atatürk tarafından Selanik'li bir vatandaşımıza gölü besleyen dere yatağı ile verilmiştir. Gölü korumak amaçlı yapıldığı düşünülüyor. Gölün tapu sahipleri ölmeden önce de Darülaceze'ye bağışlamışlar. Şu an tapusu Darülaceze üzerinedir. Bizde burayı koruma amacı ile kiraladık. Başka bir amacımız yoktur. Biz geldiğimiz zaman burada avcılık yapılıyordu ve hepsi yasaklandı. Şimdi kuş cenneti haline geldi. İçindeki bitkisi, üstündeki kuşlarıyla bizim için çok önemli bir nokta. Burada daha önce balıkçılık da yapılıyormuş ama şimdi o da yapılmıyor. Tamamen koruma altına alındı. Doğal dokusu ile korumaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 202 kuş türü tespit edildi” dedi.

Editör: TE Bilişim