Uluslararası tasarımcılar, mühendislik firmaları ve malzeme üreticileri ile işbirliğini İzmir’deki tesislerinde “ürün”e dönüştüren M.A.T., yelkenli kompozit yat üretiminde çıtayı yükseltti.

Yeni yarış ve gezi yelkenlisi M.A.T. 1010’u şekillendiren firma, ilk teknesini İngiltere’ye gönderdi. Sırada iç pazar için 5 sipariş sırada bekliyor.



Bu sezon sularımızda yeni bir yarış yelkenlisi ile karşılaşacağız. İlk M.A.T.10’u denize indirdikten 10 yıl sonra firma 10 metrelik yeni teknesi üzerindeki hazırlıkları tamamladı ve üretime geçti.

ThumbnailThumbnailThumbnail

1 NUMARALI TEKNE İNGİLTERE’YE…

Henüz proje aşamasında 6 sipariş alan firma, yine Mark Mills’in çizgilerini taşıyan ilk M.A.T.1010 geçtiğimiz günler içinde gün ışığına çıktı ve İngiltere’nin Cowes kentine gönderilmek üzere gemiye yüklendi.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Edindiğimiz bilgilere göre yarış filosundan da ciddi talep var. İlk sipariş, Mistik adlı teknesini i-Marin’e satan Orhan Özdaş’tan geldi. Onu Alize Yatçılık’tan Sinan Sümer izledi. Emre Derman ve Cüneyt Büyükuçak’ın siparişleri de sırada.

ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail

HEM IRC YARIŞ, HEM GEZİ AMAÇLI


Sezon içinde sahiplerine teslim edilmesi beklenen yeni M.A.T. 1010’da saldırgan çizgiler hemen göze çarpıyor. IRC sisteminde yarışmak üzere tasarlanan ve modern hatlar taşıyan gövde ile iç yerleşimin yanı sıra ferah kokpiti de manevralarda büyük rahatlık vaat ediyor.

ThumbnailThumbnailThumbnail

Yarış parkurlarında kazanılan deneyimler sonucunda yarış ekipleri için tasarlanmış olmasına rağmen yüksek performanslı bu yeni model, aynı zamanda bir gezi yelkenlisi için gerekli konfora da sahip görünüyor.

ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail

YEKE VEYA ÇİFT DÜMEN

M.A.T. 1010, tercihe göre yeke veya çift dümen seçeneği sunuyor. Güvertedeki 6 adet vinç Harken Black Magic, kilitler ise Spinlock XTS. 550 kg’lık SG döküm salmayı 1.600 kg’lık kurşun torpil tamamlıyor. Toplam balast ağırlığı 2.150 kg.

Ön saha yelkeni, çift gurcatalı direk hizasını geçmeyecek şekilde planlanmış. Balon ise direk tepesinden baslılıyor.

Daha fazla bilgi için www.mat.com.tr
Editör: TE Bilişim