Rodos Heykeli Yeniden Yükselecek

ATİNA - Dünyanın 7 harikasından biri kabul edilen ve M.Ö. 226 yılındaki bir depremde yıkıldığı söylenen ünlü Rodos Heykeli'nin yerine yeni bir heykel inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Rodos Adası'nın liman girişine M.Ö. 214 yılında heykeltıraş Lindos’lu Khares tarafından dikilen 34 metre boyundaki tunçtan heykel, Güneş Tanrısı Helios'u temsil ediyordu.

Alman heykeltraş Gert Hof tarafından yapılcak olan ve 400 milyon dolara malolması beklenen yeni heykelin, eskisinin bir kopyası olmayacağı, bunun yerine çok daha büyük bir ışık platformu olarak inşa edileceği belirtiliyor.

Projenin başında bulunan Doktor Dimitris Koutoulas, yeni heykelin 60 ila 100 metre yüksekliğinde olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Yeni heykelin dünya barışına ithaf edileceği ve bu nedenle dünyanın dört bir yanından toplanan silahların metal kısımlarının eritilmesiyle elde edilmiş parçalardan yapılacağı kaydedildi.

M.Ö. 304′teki başarısız bir kuşatmadan kalma tunç gereç ve silahların eritilmesiyle yapılan Rodos Heykeli, elinde duran dev meşale sayesinde gemicilerin limanı bulmasına yardımcı oluyordu.

Editör: TE Bilişim