Hepsi el emeği göz nuru olan eserler büyük beğeni topladı..

ORKİNOSLAR DEMİRDEN HEYKELE DÖNÜŞTÜ

Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası’nda sıra dışı bir sergi turnuvaya gelenleri kendine hayran bıraktı. Sanatçı Oğuzhan Yeşilay tarafından ana maddesi demir olan ve neredeyse tamamı el işçiliğiyle yapılan heykeller Port Alaçatı’da turnuva için ayrılan alanda bir çadırın içinde sergileniyor. Sanatçı Yeşilay aynı zamanda geçen yıldan itibaren Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası’nda verilen kupa ödüllerini de yapıyor. Sergi turnuva boyunca devam edecek. 

HURDADAN ESERLER

2006-2009 yılları arasında Almanya Berlin'de yaşadığını ve sanatla iç içe olduğunu, edindiği deneyim ve altyapıyı da dönerken beraberinde ülkesine getirmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten sanatçı Oğuzhan Yeşilay, çalışmalarını Çeşme'de küçük bir atölyede yaptığını, daha çok projede yer almak ve çalışmalarını sadece İzmir'de değil İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde sergilemek istediğini söyledi. Çalışmalarında atık sanayi parçalarını değerlendirmeyi sevdiğini belirten Yeşilay, 'Hurdaya verilmiş parçaları toplamayı ve parçaların yaratıcılığımı tetiklemesini inanılmaz buluyorum. Motor iç parçaları, zincir, bilya ve aşınmış dişli gibi parçalar benim için çok kıymetli. Hurdadan bir eser çıkarmak, yoktan var etmek ruhumu besliyor'' diye konuştu.

ESERLERİN ÇOĞU SÜRREAL VE FUTURİSTİK

Eserin büyüklüğüne ve detayına göre oluşum sürecinin farklılıklar gösterdiğini vurgulayan Yeşilay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazen başlayıp, ara verip daha sonra devam ettiğim eserlerim de oluyor. Eserine göre bir günde de tamamlanıyor, bir ayda da. Eserlerimi oluştururken veya bir esere başlarken kafamda planlamasını yapıyorum öncelikle. Yani ilk adım hayal gücüm diyebiliriz. Bazen daha gerçeğe yakın şeyler üretiyorum. Deniz yaşamını ve balıkları çok seviyorum. Kendim de bröveli dalgıç olduğumdan sanırım balık heykeli yapmak hoşuma gidiyor. Bunun haricinde sürreal ve futuristik çalışmayı çok seviyorum. İki akımı da eserlerime yansıtmaya çalışıyorum zaman zaman. Bugüne kadar birçok eserim satıldı. Ama en çok hoşuma giden genellikle kolleksiyoner veya sanatseverin esere aşık olması. Bunu görmek beni motive ediyor. Eserlerimin fiyat aralığı ise 375 lira ile bin 500 lira arasında değişiyor. 

Fotoğraf sanatıyla da uzun süre ilgilenen Yeşilay'ın website adresi: www.oguzhanyesilay.com

Editör: TE Bilişim