Olympos tanrıları gerçekse Nuh’un Gemisi de gerçektir     

 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nuh’un Gemisi’nin Ağrı Dağı’nda olduğu yolundaki efsaneleri desteklediğini söyledi.

Günay, Hong Kong’lu bilim adamlarının Ağır Dağı’na ilişkin iddialarıyla başlayan tartışmayı ise Hürriyet’e şöyle değerlendirdi: “Ben mitoloji ve efsaneleri destekliyorum. Nuh’un Gemisi’nin Ağrı’da olduğuna inanılıyorsa, 3 kutsal kitapta bu yazıyorsa, birileri gelip bununla ilgili araştırma yapıyorsa bunu desteklerim. Dünya bunu konuşursa, Türkiye’yi konuşur. Şimdi ‘Bu bilimsel değil’ tartışması yapıyorlar. Peki Tüm Yunan tanrılarının Olympos’ta olduğuna nasıl inanıyorlar? Bununla ilgili bir tartışma var mı? Bu mitolojidir. Bunun üzerine kitaplar yazılmış, filmler çekilmiş. Turizm hareketini düşünün. O ne kadar gerçekse, Nuh’un Gemisi’nin Ağrı Dağı’nda olması daha da gerçektir.”

Nuh’un Gemisi’ni 181 yıldır arıyorlar

NUH’un Gemisi’ni Ağrı Dağı’nda arama çalışmaları, 181 yıl öncesine dayanıyor. 1600’lü yıllarda bir keşişin gemiyi arayıp bir parçayı da yanına aldığı iddia edilse de, resmi kayıtlara göre Nuh’un Gemisi için Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşan ilk araştırmacı, 20 Ağustos 1829’da Alman Frederic Parrot oldu. Parrot, gemiyi bulamadığını ama izlerine rastladığını iddia etti. Ardından, 1916’da, Vladimir Roskovski adlı bir Rus pilot, Ağrı Dağı üzerinden  uçarken bir gemi kalıntısı gördüğünü iddia etti. İkinci Dünya Savaşı’nda Rus ve ABD’li pilotlar da Nuh’un Gemisi’ni gördüklerine dair raporlar verdi. Aya ilk ayak basan astronotlardan James Irwin ile arkadaşları da geminin izinden Ağrı Dağı’na çıkanlardandı.
 

Editör: TE Bilişim