Okul Gemisi Bodrum'a İki Kupa İle Döndü

Karadeniz Görkemli Gemiler Yarışı'nda Türkiye'yi temsil eden STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, Bodrum Limanı'na iki kupa ile döndü.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, vatandaşlar ve bando eşliğinde karşılanan Okul Gemisi, başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Bodrum’un Okul Gemisi, Mayıs ayında gerçekleşen ve Karadeniz'in baştan başa geçildiği Karadeniz Görkemli Gemiler Yarışı için 15 Mart'ta Bodrum'dan ayrılarak Bulgaristan’a doğru hareket etmişti.

Bulgaristan'ın Varna Limanı'ndan başlayan yarış, Rusya Novorossiysk ve Rusya Sochi limanlarına ulaşıldıktan sonra Romanya Köstence'de sona erdi. 27 günde geçilen yarışların birinci ve ikinci etaplarında ikincilik ödülünü kazanarak Bodrum Limanı'na geri dönen STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi için Bodrum Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi.

Okul Gemisi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlardan oluşan büyük bir kalabalıkla, Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bando Takımı eşliğinde karşılandı. Okul Gemisi’nin limana demirlemesiyle tekneye çıkan Başkan Kocadon, geminin kaptanı Mustafa Cengiz ve mürettebatı tebrik ettikten sonra kupalarla hep birlikte hatıra fotoğraf çekildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Okul Gemimiz Bodrum'un ismini bu sefer de Karadeniz'de duyurdu. Onlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu gemi, bütün Bodrum'un katkıları ve emekleriyle yapılmış, Türkiye'nin en önemli okul gemilerinden biri. Bu denizci kardeşlerimiz, Bodrum'un ismini başarıyla sergilerken bir yandan da Bodrum'un ahşap teknelerinin ne kadar güzel yapıldığının da bir göstergesi. Bu yarışa katkı veren, bu gemide yarışan gemici arkadaşlarımıza ve kaptanlarımıza çok teşekkür ediyorum ve Bodrum'a bu gururu yaşattıkları için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim