Müh. Kaptan Refik Akdoğan Türkiye Cumhuriyeti Tarihine ve İstiklal Savaşı yıllarına ürettiği kitaplarla ışık tutmaya devam ediyor. Bu defa Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal savaşı ve sonrası ve Karadeniz gemisi ile yapılan seyyar sergi seferine dair topladığı notları kitaplaştırdığını açıklayan Akdoğan yazdığı yeni kitaplarını okuyucularına tanıttı.

Kaptan Akdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta İstiklal savaşında kahramanca mücadele etmiş Türk denizcilerinden bahsetmediği için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İstiklal savaşı mucizesine ve sonrasında neler yaşandığına dair yazdığı kitaplardan biri olan ‘’Geldikleri Gibi Giderler’’ isimli eserinde, istiklal savaşında savaşmış ve silah taşımış olan kahraman Türk denizcileri ve Türk deniz subaylarını detaylıca anlattığını söyledi.

Ayrıca Akdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 senesinde Karadeniz isimli gemiyle yaptığı seyyar sergi seferi ve bu seferin Müslüman ülkelerde yıllar sürecek etkisini ise ‘’Özgürlük Kasırgası’’ isimli kitabında anlattığını söyleyerek kitapları okuyucularına ve Atatürk sevdalılarına armağan etti.

Editör: TE Bilişim