MSC Cruises ilk nötr karbon kullanan global firma oldu

MSC Cruises filosundan kaynaklanan tüm CO2 emisyonları, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kusursuz kalite Mavi karbon kredileri ile dengelenecek .

Sıfır emisyonlu gemi faaliyetlerine olanak sağlayan ileri çevre teknolojisinin geliştirilmesi için sürekli devam eden yatırımlar ile bu uygulama, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişim Hedeflerini desteklemek gibi geniş çaplı bir vizyonun önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

MSC Cruises bugüne kadar denize indirilen en çevre dostu seyahat gemisinin -MSC Grandiosa- hizmete sunuluşu için Almanya’nın Hamburg kentindeki kutlamalar sırasında ayrıca dünya üzerindeki ilk tam karbon nötr majör seyahat hattı olma yönünde hazırladığı taahhütlerini duyurdu.

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises İdari Başkanı şunları söyledi: “İlk seyahat gemimizi inşa ettiğimiz 2003 yılında bu yana her an yenilikler ve inavasyonlar üzerine odaklanışımız,  yüksek çevresel performans sergilememizi ve ek olarak denizlerdeki en modern filolardan bir tanesine de sahip olmamızı sağlamaktadır. Uzun süreli hazırlamış olduğumuz planlamamız sayesinde filo çapında 2008’e oranla 2024 yılına kadar karbon yoğunluğunda  %29 ve 2030 yılına kadar ise %40 oranında azalma hedeflemekteyiz.

Ek olarak geçen hafta filomuza katılacak 5 LNG destekli seyahat gemilerimizin ilki olan MSC Europa’da LNG destekli yakıt hücreleri PACBOAT projesinin uygulanacağını duyurmuştuk. Bu yüksek güçlü denizcilik faaliyetleri için azami miktarda verimi ortaya çıkarmayı ve aynı zamanda da bizi ve faaliyet gösterdiğimiz endüstriyi sıfır emisyon kullanımına taşıyacak olan gelecek nesil teknolojilerin gelişimine yönelik hedeflediğimiz taahhüdümüzün somut bir örneğidir.”

MSC Cruises, sera gazı emisyonlarına yönelik hareket eden uluslararası oluşumları yönlendirerek, yüksek standartlar uyarınca geliştirilen karbon dengeleme projesinin harmanlanması ile filo denizcilik faaliyetlerinde doğrudan karbon ve karbondioksit  (CO2) emisyonlarını denkleştirebilecektir. Bu denge maliyetleri tamamen şirket tarafından karşılanacaktır.

MSC Cruises, özellikle halihazırda mevcut olandan daha fazla CO2 hapsederek, okyanus ve kıyı habitatlarını muhafaza eden projeler için bir karbon denge portföyü geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çoğunlukla kıyı habitatlarına odaklanmış olan Mavi Karbon projeleri halihazırda ender olduğundan MSC Cruises, deniz biyoçeşitliliğini korumaya yönelik önemli yeni bir araç olan ve ayrıca yüksek basınçlı deniz kaynakları ile geçimini sağlayan toplulukları destekleyen bu önemli projenin geliştirilmesini hedeflemektedir.

MSC Grandiosa MSC Cruises’a geçen hafta teslim edildi. Aynı gün ayrıca MSC Cruises’ın  2022 ve 2027 yılları arasında hizmete girecek olan beş adet sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) destekli gemilerinin ilki olan MSC Europa’nın yapımına da başladı.

MSC Grandiosa ve MSC Europa, MSC Cruises filosunun çevre üzerindeki etkisini asgari düzeye indirme ve bu düzeyi sürekli olarak minimum seviyede tutma hedefindeki önemli ve büyük bir adımı temsil etmektedir.

MSC Grandiosa’nın çevresel özellikleri:

-  Enerji-tasarruflu gövde ve genel tasarım: (2008-2013 yılları arasında hizmete giren ) Fantasia Class gemilerine göre yüzde 28 daha az yakıt ile yolcu ve seyahat başına 255 kg daha az karbon dioksit.

- Hidrodinamik: optimize edilmiş gövde tasarımı ve yeni nesil azipod pervaneler.

- Hibrit Egzoz Gazı Temizleme Sistemi (EGCS): Kapalı devrede çalışabilen sistem sayesinde yüzde 97 daha az kükürt oksit.

- Seçici Katalitik İndirgeme sistemi: Aktif emisyon kontrol teknolojisi sayesinde% 80 daha az azot oksit.

- Kıyıdan gemiye enerji: gemi limandayken, emisyonları azaltmak adına kıyıdaki yerel elektrik şebekesine bağlanmaya hazır durumda olma

- Gelişmiş atık yönetimi: Gemideki tüm atıkları azaltmak, geri dönüştürmek ve yeniden kullanmak için kapsamlı sistemler.

- Balast suyu arıtma sistemi: istilacı türlerin balast suyuna karışmasını önleyen bir sistem.

- Gelişmiş atık su arıtma: dünyadaki çoğu sahil atıkları standartlarından daha iyi bir duruma sahip olan yüksek kalitede son teknoloji arıtma sistemi

- Akıllı ısıtma, havalandırma ve klima sistemi (HVAC): İki yüksek ve düşük ısı geri kazanımı, yüzme havuzlarını veya geminin diğer kısımlarını ısıtmak ve ayrıca çamaşırhaneden ve makine alanlarındaki ısı ve soğuğu akıllıca yeniden dağıtmak için kullanılır.

- Trim Optimizasyonu: geminin dengesini gerçek zamanlı olarak izlemek ve optimize etmek için bir yazılım uygulaması. Bu teknoloji, gemi görevlilerinin yakıt tüketimini azaltmak ve geminin trimini optimize etmesini sağlamaktadır.

- Enerji tasarruflu LED aydınlatma: tüm MSC Cruises gemilerinde yalnızca enerji tasarruflu LED ve floresan aydınlatma kullanır.

- Gövde boyası:  Tüm MSC Cruises gemilerinin gövdeleri, sürüklenmeyi önemli ölçüde azaltan ve ayrıca yosun ve deniz organizmalarının büyümesini engelleyen özel çevre dostu boyalarla kaplanmıştır.

Editör: TE Bilişim