Monako Oşinografi Müzesinde Sempozyum

Piri Reis Üniversitesi, Uluslararası Hidrografi Teşkilatı ve Monako Oşinografi Müzesi’nin müştereken organize ettiği "Dünya Denizleri ve Okyanuslarının Korunması ve Haritalarının Çıkarılmasına Yönelik Tarihsel Yaklaşım" konulu Uluslararası Sempozyum 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde Monako Oşinografi Müzesinde icra edildi.

Sempozyumun açış konuşması Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN tarafından yapıldı.

Sempozyumun açılışına; Pîrî Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi (E) Oramiral Metin Ataç, Monaco Prensliği Kabine Başkanı Jackques Boisson, İçişleri Bakanı Patrice Cellario, Uluslararası Hidrografi Teşkilatı (IHO) Genel Sekreteri Dr. Mathias Jonas, Uluslararası Hidrografi Teşkilatı Direktörü Mustafa İpteş, İtalya Hidrografi Dairesi Başkanı Tuğa. Luigi Snapi, İtalya’nın Monako Büyükelçisi Cristiano Gallo, Monako Oşinografi Müzesi Genel Direktörü Yardımcısı Dr. Nadia Qunais, Pîrî Reis Üniversitesi’nden Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim AKIN, Dr. Öğretim Üyesi Oktay ÇETİN, Dr. Öğretim Üyesi Erhan GEZGİN, Dr. Öğretim Üyesi Aydın ŞIHMANTEPE, Öğretim Görevlisi Barbaros BÜYÜKSAĞNAK, Öğretim Görevlisi Funda SONGUR, Monako Prensliği Temsilcileri, IHO ve Monako Oşinografi Müzesi Temsilcileri, Açılış ve Davetli Konuşmacılar, bildiri sunan konuşmacılar, Monako Protokolüne dahil davetliler ve izleyiciler olmak üzere toplam 80 kişi katıldı.

32 bildirinin sunulduğu sempozyuma; 9 ayrı ülkeden 34 bilim adamı iştirak etti. 

 PRÜ Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından uluslararası alanda bu kapsamda ve üç kurumun işbirliği ile 2 gün süreli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Sempozyum, konuşmacılar ve katılımcılar tarafından çok beğenilmiş ve takdir edildi.

Editör: TE Bilişim