Hafta sonu Mısır'ın Port Said Limanı'ndan yüzmeye başlayacak olan Sunaçoğlu, Gazze'ye kadar 187 km boyunca hiç durmaksızın yaklaşık 100 bin kulaç atacak. Sunaçoğlu, "Bu ülkede Furkan'lar bitmez" dedi.

Kuşadası'ndan Sakızadası'na, Anamur'dan Girne'ye yüzen ve en son Mavi Marmara gemisini karşılamak için denize atlayan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, hafta sonu Gazze için özgürlüğe kulaç atacak.

Yeni Şafak'a konuşan maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Serdar Sanrı, Kerem Arda ile İsrail ambargosunu dünyaya duyurmak için Norveç ve Fransız iki yüzücüyü de yanına alarak Mısır'ın Port Said Limanı'ndan Gazze'ye uzanan 187 kilometrelik mesafeyi yüzeceğini söyledi. Amacının dünyanın dikkatini İsrail ambargosu altında ezilen Filistin'e çekmek olduğunu belirten Sunaçoğlu, önümüzdeki Cuma günü yakınları ile helalleşip, Mısır'a hareket edeceğini ifade etti.
 
Sunaçoğlu, "Dünyaya sporun savaş ortamında, barışa katkı sağlamak için yapılacağını göstereceğiz. Biz bu yola ölümü göze alarak çıkıyoruz. Daha önce bu yolda 9 şehit verdik. Yeni şehitler de veririz. Bu ülkede Furkan'lar bitmez. Eğer uluslararası sularda bize müdahale edilirse biz de karşılığını veririz" dedi.

START TARİHİ GİZLENİYOR
Milli yüzücü Alper Sunacoğlu, İsrail'in müdahalesinden çekindiği için start tarihini tam olarak vermek istemiyor. Sunacoğlu'na milli yüzücüler Serdar Sanrı, Kerem Arda ile Norveçli ve Fransız yüzücüler de eşlik edecek. Ekip, Port Said ile Gazze arasındaki 187 kilometre mesafeyi non-stop 3 günde tamamlayacak.

Yüzücüler Filistin'e yaklaştıklarında limanda toplanacak yüzlerce Filistinli tarafından kahraman gibi karşılanacak. Ayrıca Gazzeli yüzücüler de denize atlayarak bir süre Türk, Norveç ve Fransız yüzücülere eşlik edecek. Milli yüzücü ve ekibi, Gazze'de birkaç ay kalarak burada gençlere petlanton ve yüzme dersi verecek.

Mısır'ın Port Said Limanı'ndan Gazze'ye yüzecek olan Alper Sunaçoğlu'nun daha önceki maraton etkinlikleri ise şöyle:


•Kaş-Yunanistan'ın Meins adası: 13 kilometre

•Kuşadası-Sakızadası: 25 kilometre

•İstanbul Boğazı: 6 kilometre

•Anamur-Girne: 87 kilometre

Editör: TE Bilişim