Uzmanlara göre, Biscayne Körfezi’ndeki kumların üzerinde duran ve fiyatı yaklaşık 4 bin dolar olan yaklaşık 300 kilo ağırlığındaki piyano dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Amerika’daki Vahşi Yaşamı Koruma Derneği Sözcüsü Jorge Pino, piyanoyu, devriye gezen yetkililerin dahi fark edemediğini söyledi.

Amerika’da yayınlanan “Miami Herald" gazetesi fotoğrafçısının çektiği fotoğrafların ardından dünyanın dikkatini çeken piyanoyu kimin bıraktığı sorusunun cevabı belli oldu.

Bunun sadece bir ödev olduğu anlaşıldı. Miami'nin en prestijli sanat okularından birine girmek için can atan ancak bunu başarabilmek için ilginç bir projeye imza atması zorunlu olan 16 yaşındaki Nicholas Harrington'un piyanoyu denizin ortasına bıraktığı öğrenildi.

Piyanoyu çöplükten bulup babasının yardımıyla evine getiren Harrington'un 7 metrelik tekneyle piyanoyu adaya götürdüğü anlaşıldı.

Harrington, adaya yerleştirdiği piyanonun fotoğraf ve videolarını çekip, sürrealist çalışmasının keyifini sürmek istemiş.

Piyanonun bir reklam filminin çekimi için buraya bırakılabileceği olasılığı bulunmasına rağmen bu yönde bir istekte bulunulmadığı vurgulandı.

Editör: TE Bilişim