‘’Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık’’

Bebek Koyunda Denizcilik ile İçiçe 23 Nisan Kutlaması yapılıyor. Kutlama ile ilgili basın duyurus şu şekilde:

"Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren denizciliğe teşvik edilmesinin, deniz korkusunun sevgiye ve tutkuya dönüştürülmesinin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biliyoruz ki bu güzel deniz ülkesinde, mavi vatanımızı mavi uygarlıkla buluşturmak elimizde.

Bu buluşma gerçekleştiğinde, daha bağımsız, daha demokratik, daha akılcı, daha bilimsel, daha üretken, daha çalışkan, daha cesur, daha çevreci ve tüm bunların sonucunda daha zengin ve daha mutlu olacağımızın farkındayız.

Bu farkındalıkla, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı çocuklarımız ve aileleri ile birlikte, denizle içiçe etkinliklerle kutlamaya karar verdik. Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi olarak, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin ikincisini bu yıl, bu doğrultuda yaptığı çalışmalarla bize ilham veren Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu ve Sarıyer Denizcileşme Merkezi ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ortaköy Yat Klübü ve Boğaziçi Dernekleri Platformu’nun da katkılarıyla planladık.

Bu etkinliğin arka planında ‘’Bebek’in gelecekte bir denizcileşme merkezi olması’’ hayali de yer alıyor.

Planlanan etkinliklerden bazıları:

• Çocuklarımız ‘’Kancabaş’’ ve ‘’Dingi’’ türü teknelerle Bebek Koyu’nda gezme imkanı bulacaklar

• Deniz Müzesi Komutanlığı Bebek Parkı’nda bir stand açıp sergi hazırlayacak. Çocuklara hediyeler dağıtacak.

• Sahil Güvenlik dalgıçları çocuklarla tanışacaklar • Dak-Sar (Denizde Arama Kurtarma) Gönüllüleri çocuklara gemici düğümlerini öğretecekler, sahilde ve denizde güvenliği sağlayacaklar.

• Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği açacağı standdan gemi modelleri sergileyecek.

• Tekne yapım atölyesi olacak. Bebek Mahallesi sakinlerinin de çocukların seveceği ikramlar sunacağı etkinliğimize Paul Dwyer ve Beygü Gökçin canlı müzik performanslarıyla, Serhan Sabanlar da DJ performansıyla renk katacaklar.

Bu etkinliğimizde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmek dileklerimizle,

Tarih: 23 Nisan 2017, Pazar

YER : BEBEK PARKI, İSKELESİ

SAAT : 12:00-16:00

Açılış Seromonisi: 13:00-13:30,

Editör: TE Bilişim