Marmara’da Yine Caretta Caretta

Marmara Denizi’nde 30 yıldır yok olduğu bilinen Caretta Caretta kaplumbağası görüldü.

 Aşırı kirlilik nedeniyle Marmara Denizi’nde yok olduğu düşünülen yeni bir “Caretta Caretta” görüldü. Ekosistem onarıldı 30 yıldır yok olduğu düşünülen ancak 2013’te Tekirdağ Şarköy açıklarında ortaya çıkan Caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarından birinin daha Limanın içinde görülmesi heyecan yarattı.

Çanakkale Biga’daki

“Caretta caretta”, sağlık kontrollerinin yapılması ve markalanması için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne götürüldü Tekrar bırakılacak Deniz kaplumbağası, durumunun kontrol edilmesi ve markalanması için dalgıçlar tarafından karaya çıkartıldı ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek’e teslim edildi. Deniz kaplumbağasının kontrollerinin tamamlanmasının ardından şarköy sahilinden tekrar denize bırakılacağı öğrenildi.

Türler arttı

 Mayıs 2013’te başlatılan ve 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin bilimsel desteği ile yürütülen proje ile biyoçeşitliliğin izlenmesi sağlanıyordu. Proje kapsamında su altında yapılan keşiflerde bölgede yaşayan canlı türleri tespit edilerek biyoçeşitliliğin artırılması için resif alanları oluşturulmuştu. Trol avının ortadan kalkması ve deniz canlıları için yeni yaşam alanları oluşturulması bölgedeki canlı çeşitliliğini ve mevcut canlı sayısını artırdı.

Editör: TE Bilişim