Kurbağa adamlar hayat kurtarıyor 
 
İstanbul'da denizdeki küçük çaplı cephaneliğin çıkarılması ile adı duyulan Emniyet'in su altı timleri, 11 yıldan bu yana görev yapıyor.  
 
20 ilde oluşturulan su altı timleri ile deniz ve iç göllerde arama yapılıyor. Daha önce "balıkadam" denilen timlerin isimleri bir yıl önce "kurbağa adam" olarak değiştirildi. Türk emniyet teşkilatında 104 "kurbağa adam" görev yapıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, "kurbağa adam" timine alacağı polislerin seçimini büyük bir titizlikle yapıyor. Adayların, yüzme bilmesi ve dayanıklılık testlerini aşması gerekiyor. Sualtı ekiplerinin eğitimleri de sıkı bir şekilde takip ediliyor. Emniyetin profesyonel su altı ekipleri, tüplü ve tüpsüz şekilde dalış yapabiliyor.

Kurbağa adam ekibinin bulunduğu illerden biri de Adana. Şehirde çok sayıda sulama kanalı bulunması sebebiyle sık sık boğulma hadiseleri yaşanıyor. Emniyet su altı ekipleri kaçak avlanan balıkçılara ceza kesip su altında saklanan silah, uyuşturucu maddesi de arıyor. Ayrıca devlet büyüklerinin kullandığı gemi ve benzeri taşıtların karina (taşıtın su altında kalan kısmının güvenlik açısından kontrolü) kontrolünü yapıyor.

Adana'daki Sualtı Grup Amirliği ekipleri, Adana'nın yanı sıra, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Niğde, Kayseri'de gerekli görülen durumlarda arama yapıyor. Kurbağa adamlar, Polis Haber Merkezi'ne gelen her ihbar için seferber oluyor. Bazı aramalar boşa çıksa da görevleri gereği, ihbar edilen yeri tarıyor. 

Editör: TE Bilişim