Kaya Ropes hem destekleyecek hem yarışacak

Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında düzenlenen ilk Match Race yarışına ismini veren Kaya Ropes, İstanbul Yelken Kulübü (İYK) eğitmenliğinde kendi ekibini kurarak yarışlara katılacak. Kaya Ropes, ürettiği özel performans halatları ile yelken dünyasında uluslararası bir marka yaratmayı hedefliyor.

Teknolojik halat üretimi başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Kaya Ropes, global bir marka olma yolunda İstanbul Yelken Kulübü ile iş birliğine gitti.

Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında, 420, 470 ve laser tekne yarışları ile birlikte ilk kez yapılacak olan Match Race yarışına adını veren Kaya Ropes, 2010 yılında İstanbul Yelken Kulübü’nün gerçekleştirdiği Platu 25 sınıfı tekne yarışlarının da hem tekne, hem halat donatımı anlamında ilk destekçisi oldu.

Ayrıca bir yelkenli tekne alarak İYK’ya hediye eden Kaya Ropes’un ayağı uğurlu geldi ve Kaya dışında 10 şirket daha İYK’ya birer tekne hediye etti. Kaya Ropes şimdi, İYK’nın eğitmenlerinin desteğiyle kendi ekibini oluşturarak yarışlara katılma planları yapıyor.

Denizcilik, doğa sporları, askeriye ve iş güvenliği sektörlerine yönelik her tip ve konstrüksüyonda halat üretimi yaptıklarını söyleyen Kaya Ropes Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, yelken sporuna yönelik geliştirdiği özel yarış halatlarıyla yerli ve yabancı birçok organizasyona katıldıklarını ifade etti.

Türkiye’de yediden yetmişe, farklı sınıflarda düzenlenen yelken yarışlarında kullanılan özel performans halatlarını, Türkiye’de ilk kez geliştiren ve yelken sporunun hizmetine sunan firma olduklarını söyleyen Kaya, uluslararası arenada marka olma yolunda, üretim ve yönetim merkezini Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesisinde birleştirdiğini kaydetti. Kaya Grubu Genel Müdürü Güher Türker ise “İstanbul Yelken Kulübü ile işbirliğimiz neticesinde, 2010 yılında gerçekleşen Platu 25 sınıfı tekne yarışlarından, Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında düzenlenen ilk Match Race yarışına ismimizi vermiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz.

Yelken sporunda profesyonelleşme anlamında gelişme kaydettirecek bu organizasyonların yapılmasında öncü olan İstanbul Yelken Kulübü’nün ulusal ve uluslar arası farklı projelerine, Türkiye’nin teknik ve teknolojik halat üretiminde lider firması olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 12-16 Ağustos tarihinde düzenlenen “Cumhurbaşkanlığı Kupası” kapsamında, ilk kez yapılan Kaya Ropes Match Race yarışında Yunanlı ve Pakistanlı iki yabancı ekiple birlikte, altı profesyonel yelken ekibinin mücadelesi nefes kesti. Kupanın sahibi Yunanlı Andreas Karalis ve ekibi oldu.

Öte yandan Kalamış-Adalar parkurunda yapılan yelken yarışlarına Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Pakistan, Kırgızistan, Yunanistan, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Sırbistan, Avusturya, Tunus, Fas ve Mısır’dan toplam 130 sporcu katıldı.

Cumhurbaşkanı yelken sporunu himayesine aldı

İstanbul Yelken Kulübü (İYK) tarafından bu yıl 21′incisi düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Yelken Yarışları’nın startını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

Fenerbahçe Burnu’ndaki İYK tesislerinde düzenlenen törende konuşan Abdullah Gül: ”Denizle çok beraber olmayan bir millet olduğumuz da bir gerçek. Bütün bunları değiştirmek için İYK çok büyük görev yapabilir. Bunu da yaptığını görüyorum ve bundan memnun oldum“ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, deniz sporları arasında yelkenin ayrı bir güzelliği olduğunu, kulüp yöneticilerini dinleyince ve buraları görünce kendisinin de kabul ettiğini ve onun için 21. İstanbul Yelken Yarışmasını Cumhurbaşkanı olarak himayesine aldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı olunca bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetleri himayesine alacağını söylediğini hatırlatan Gül, şöyle devam etti:

”Ümit ediyorum bu sayede daha çok takip edilir, daha çok yayılır ve çok daha fazla ilgi görür. Bunu bisiklette gördük. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı’nı himayeme aldıktan sonra o kadar çok ilgi görmeye başladı ki yurt dışında da Türkiye’nin tanıtılması için çok büyük bir fırsat oldu. Bir hafta boyunca günde 2 saat TRT ve Eurosport bu yarışları bütün dünyaya tanıttılar. Ümit ediyorum bir gün bu yelken yarışları da aynı şekilde sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya en güzel şekilde tanıtılır. Bu vesileyle İstanbul’un bu güzelliği Türk denizlerinin bu çekiciliği tüm dünya tarafından çok daha bilinir ve bu yarışlara her sene çok daha fazla ülke katılmaya başlar.”

Editör: TE Bilişim