Bilim insanları tarafından hazırlanan ve Karadeniz'e kıyısı olan altı ülkenin çocuklarını deniz ve doğa bilgisini güçlendirmeyi amaçlayan Karadeniz Eğitim Kutusu bir çok kurum ve kuruluşun ortak çabası ile ortaya çıkarılmıştır.

Karadeniz eğitim Kutusu çocuklara yönelik eğitim kutusu olmakla birlikte kullanıcıları öğretmenlerdir. Öğretmenler için hazırlanmış Eğitim materyali olarak hazırlanmıştır.  7 bilim insanı, 3 eğitim uzmanı ve 2 editör tarafından ortak çalışma ile hazırlanmıştır.

Konuyla İlgili Doğal Hayatı Koruma Vakfından Ayşe Oruç Karadeniz Günü Etkinlikleri çerçevesinde katılımcılara bilgi verdi. Oruç, sözlerine Kardeniz'in kirletilme sebeplerini anlatarak başladı: 'Karadenizin etrafında 6 farklı ülke bulunmakta ve karadeniz çok önemli bir denizimiz olmakla birlikte aynı zamanda bir çok farklı soruna da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca nüfusun kalabalık olması ve insan faaliyetlerinin yüksek olmasından dolayı bir çok tehditle karşı karşıya kalmaktadır.

Eğitim Setinin Amacı

Ayşe Oruç, Karadeniz eğitim setinin Karadenizi tehdit eden çevre sorunları hakkında farkındalık yaratmak,Karadeniz'in değerleri hakkında farkındalığı arttırmak, sorumlu davranışları geliştirmek için motivasyon yaratmak, kanıtlanmış yenilikçi malzemelerle öğretmenlerimize metaryal sağlamak amaçlarını taşıdığını dile getirdi.

Eğitim Setinin  Hedefleri

Hedefleri arasında 6 toplam Karadeniz ülkesinde yaşayan 2 milyon çocuğa ulaşmak olduğunu dile getiren Oruç, ayrıca sözlerine ekledi: 'çevre ve doğa koruma konularında okul çocuklarının farkındalığını arttırmak, öğretmenlere Karadeniz'i koruma ile ilgili materyal sağlamak, proje kapsamındaki ülkelerin eğitim bakanları tarafından onaylanarak Karadeniz'le ilgili sürdürülebilir bir eğitim sağlamayı hedefliyoruz'.

 

Editör: TE Bilişim