İzmir Körfezi'nde Balık Türleri Arttı

Körfezde kirliliğin sona ermesinden sonra balık ve canlılarla beslenen kuş türlerinde artış görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce Büyük Kanal Projesi'nin tamamlanmasının ardından İzmir Körfezi'nde kirlillik durdu, balık türleri artmaya başladı.

Balık ve canlıların artışı, bunları avlayarak beslenen pelikan, karabatak, balıkçıl ve flamingoları da körfeze çekti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezinden Prof. Dr. Mehmet Sıkı, yaptığı açıklamada, bu yıl körfezde balık ve canlılarla beslenen daha fazla kuş türünün görülmeye başlandığını bildirdi.

Karabatak, pelikan ve martıların ortak avcılık yaptığını anlatan Prof.Dr. Sıkı, karabatakların genellikle denizin altındaki balık sürülerine dalış yaparak beslendiğini, yüzeye çıkan balıkları da pelikan ve martıların paylaştığını söyledi.

Flamingo ve balıkçıl kuşlarının da İzmir Körfezi'nin sığ yerlerinde deniz canlılarıyla beslendiğini anlatan Prof.Dr. Mehmet Sıkı, "Bu yıl İzmir Körfezi'nde denizin daha da temizlenmesiyle Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Rusya'dan gelen pelikanlara rastlanıyor. İzmir Körfezi'nde balık tür ve canlılarının artması ile İzmir Kuş Cenneti'ndeki pelikan kolonileri, körfezde avlanmaya, beslenmeye başladı. Bu doğal zincir açısından son derece yararlıdır."dedi

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de balıkla avlanan kuş türlerinin özellikle İzmir Körfezi'nin İnciraltı ile Karşıyaka Bostanlı bölgesi kıyı şeridinde beslendiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim