FUAR’DA TİYATRO COŞKUSU...

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA, 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara deniz temizliğini ve çevre eğitimini tiyatro oyunu ile anlatıyor.


Çevre konusunda bireyleri aydınlatmak ve duyarlı hale getirmek amacı ile 1994 yılından buyana çalışmalarını sürdüren Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, genç nesillerin eğitimi konusunda pek çok projeye imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, çocuklara, deniz ve çevre temizliği, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği konuları tiyatro oyunu ile anlatılıyor.

Recro Organizasyon tarafından Tarih Sanat Müzesi’nin yanında kurulan Alipot Çocuk Tiyatrosu, çocukları tiyatro oyununa dahil ederek eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, TURMEPA olarak öncelikli hedeflerinin çocukları çevre konusunda eğitmek olduğunu söyledi.

Dologh, “Amacımız, halkımızı 7’den 70’e bu konuda duyarlı hale getirmek. Denizlerin temizliğine yönelik eğitim çalışmalarımıza okulların tatile girmesi nedeni ile ara verdik. Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte ilköğretim okullarındaki öğrencilere çizgi film eşliğinde uyguladığımız ‘deniz temizliği’ ile ilgili çalışmalarımız tekrar başlayacak.  Türkiye ve İzmir için çok önemli olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle pek çok çocuğa ulaşma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim