Çalıştaya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, deniz turizmi işletmeleri ve denizcilik sektörünün yetkilileri katıldı.

2 gün süren oturumlarda, kruvaziyer turizmi, deniz turizmi mevzuatı, teşvik ve destekler, tanıtım ve pazarlama ile deniz turizmi işletmeciliği konuları ele alındı.

KRUVAZİYER TURİZMİ’NDEKİ SORUNLAR TARTIŞILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli'nin yönettiği oturumda kruvaziyer turizmi sektörünün sorunları, yeni sezon beklentileri ve çözüm önerileri değerlendirildi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ev sahipliği yaptığı çalıştaydaki konuşmasında, kruvaziyer turizmine ülke tanıtımı açısından bakmakta büyük fayda olduğunu dile getirerek "Sektördeki düşüşten en büyük kaybı İzmir yaşadı. Kruvaziyerde gelişmek istiyorsak homeport olmamız gerekiyor. Bunun yolu havayolu şirketlerinin yurtdışındaki önemli merkezlere İzmir'den direkt sefer düzenlemesinden geçiyor" dedi.

TEKNELERE TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLECEK

Deniz Turizmi Çalıştayı'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz'in yönettiği oturumda ise deniz turizmi mevzuatı ele alındı.

Hızırreis Deniz, ciddi oranda vergi indirimi yaparak, Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerde Türk bayrağına geçileceği müjdesini verdi.

DİĞER BAKANLIKLARLA BİRLİKTE ÇALIŞILACAK

Çalıştayı sektör odaklı bir toplantı olarak gerçekleştirdiklerini ve mevzuatla ilgili sorunların masaya yatırıldığını ifade eden Deniz, Bakanlık olarak deniz turizm mevzuatının güncellenerek yaşanan sıkıntıların giderilmesi için diğer bakanlıklarla beraber çalışacaklarını söyledi. 

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim