INTERCARGO 2019 Dökme Yük Gemisi Kayıp/Kaza Raporunu Yayınladı!

INTERCARGO (Uluslararası Kuru Yük Armatörleri Birliği) 2019 dökme yük gemisi kayıp raporu aynı zamanda 2010-2019 yıllarını kapsayan kayıp istatistiklerinin bir analizini sunuyor. IMO’nun GISIS(Global Entegre Nakliye Bilgi Sistemi)’indeki ve kamu kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre bu periyotta 173 denizcinin bulunduğu 33 dökme yük gemisi bu dönemde kayıp verilerek artık kullanılamaz duruma gelmiştir.

Kargo taşımacılığı ve/veya sıvılaştırılmış kuru yük taşımacılığı için geçtiğimiz on yılın en çok endişe edilen konularından biridir ve muhtemelen 8 dökme yük gemisi zayiatına ve 106 denizcinin de hayatını kaybetmesine neden oldu.

Ocak 2020’nin sonunda, tamamının yüzde 61,5’ini kapsayarak, bu analizdeki 39 dökme yük taşıyıcı geminin kaybının 24’ünün araştırma raporları IMO GISIS’te ulaşılabilir olmuştu. Geçmiş olaylardan çıkarılan dersler, ek güvenlik geliştirmenin gerekli olduğu yerlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu araştırmalarda bir olaydan sonra raporun kullanıma sunulmasına kadar geçen süre 32 aydır.
INTERCARGO 2019 Dökme Yük Gemisi Kaza Raporu’nu indirmek için TIKLAYINIZ.
 
Belgeler
INTERCARGO – Bulk Carrier Casualty Report_2019 (711 kb)

Editör: TE Bilişim