İMEAK DENİZ TİCARET ODASI İZMİR ŞUBESİ’NDEN MEDYA YARIŞMASI

Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından “İMEAK DTO İzmir Şubesi 13. Medya Yarışması” düzenlenmiştir.

Yarışma, “Haber”, “İnceleme-Araştırma” ve “Fotoğraf” dallarını kapsamaktadır. Haber” ve “İnceleme-Araştırma” dallarında yarışma için gönderilecek eserlerin 2015 yılına ait olması ve yılsonuna kadar yazılı ve görsel basında yayınlanması gerekmektedir.

Yarışma için gönderilen eserlerin “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı, deniz turizmi ve deniz temizliği ile ilgili haberler” olması gerekiyor. Yarışmacılar; eserlerin yer aldığı gazete veya derginin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlamalıdır.

Televizyon veya radyo çalışanlarının ise ses ve görüntü kasetlerinden birer adet teslim etmeleri gerekmektedir. Yarışmacılar, her dalda bir eser olmak üzere, bütün dallara katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserlerin 4 Mayıs 2016 Çarşamba gününe kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir.

“FOTOĞRAF DALI” YARIŞMA ŞARTLARI

Yarışmasının konusu; “Ege Bölgesi’nde deniz, deniz yaşamı, deniz ticareti, deniz taşımacılığı ve deniz temizliği” olarak belirlenmiştir.

Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır. Fotoğraflar, renkli ve siyah-beyaz olabilir.

Yarışmacı en fazla iki fotoğraf ile katılabilir. Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların uzun kenarı 40 cm, kısa kenarı 30 cm boyutunda fotoğraf kartına basılmış olması gerekmektedir.

Fotoğrafların ayrıca dijital kopyasının da teslim edilmesi gerekmektedir.

Fotoğraflarda dijital manipülasyon kabul edilmeyecektir. Ancak “photoshop” teknikleri kullanılabilecektir.

Fotoğraf arkasına gönderen kişinin adı ve soyadı yazılacaktır. Eserler herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış, paspartusuz ve kenar boşluksuz olarak teslim edilecektir.

Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.

Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır. Gönderilen eserlerin yarışmacıya geri iade edilme zorunluluğu yoktur.

Yarışmada ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları İMEAK DTO İzmir Şubesi’ne ait olacaktır.

Gönderilen fotoğrafların basım, sergileme, kullanma ve çoğaltma hakkına İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır. İ

MEAK DTO İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin 4 Mayıs 2016 Çarşamba gününe kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na (Cumhuriyet Bulvarı No:88 Muzaffer Bey İşhanı Kat 5 35210 Pasaport, İZMİR) teslim edilmesi gerekmektedir.

Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

Editör: TE Bilişim