Manyas'ta ilk meyveler alındı

 BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bulunan Manyas Kuşcenneti'ne gelen göçmen kuşların kuluçkadan çıkan yavruları, tabiat harikası bölgeyi şenlendirdi. Avrupa Birliği 'A sınıfı' diplomalı 24 bin hektara alana sahip Manyas Kuşcenneti Milli Parkı'na Afrika ve Avrupa'nın bazı ülkelerinden gelerek kuluçkaya yatan 250 türden 3 milyona yakın göçmen kuşun ilk yavruları tepeli pelikan ve karabataklar dünyaya geldi.

İlk karabataklar dünyaya geldi

Kuşcenneti Milli Park görevlileri tarafından yapılan 38 yapay yuvada ve su üzerindeki sazlara yuva kuran tepeli pelikanlardan 100'e yakın yavru çıktığını belirten görevliler, yavruların yumurtadan çıkmalarının devam ettiğini bildirdi. Söğüt ağaçlarına yuva yapan karabataklardan 1000'den fazla yavru çıktığı tahmin ediliyor.

Diğer kuluçkaya yatan göçmen kuşların da mayıs ayı sonuna kadar tüm yavruların çıkması bekleniyor. Kuş Cenneti Milli Parkı'nda geçen yılın aksine yoğun yağışlar nedeniyle bu yıl suların normalin üzerinde olması nedeniyle kuş sayısında artış bekleniyor. Söğüt ağaçları veya su üzerindeki sazlıklara yuva yapıp kuluçkaya yatan tepeli dalgıç, küçük beyaz balıkçıl, gri balıkçıl, erguvani balıkçı, gece balıkçısı, arı kuşu, yeşilbaş ördek, saz bülbülü, söğüt bülbülü, sakar mekeler, su tavukları ve çeltikçi kuşları gibi tüm göçmen kuşların kuluçkadan çıkan yavruları nedeniyle bu yıl kuş sayısında önemli artış olacağı bildirildi.

Kesin sayı tüm yavruların kuluçkadan çıkmalarından sonra yapılacak sayım sonunda belli olacak. Yavruların dünyaya gelişi, hem de güneşin yüzünü yeniden göstermesiyle Kuşcenneti özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Milli Parka gelen ziyaretçiler kuşları kuş gözlem kulesinden izleyebildikleri gibi müzede bulunan kapalı devre televizyon sisteminden de takip edebiliyor.

Editör: TE Bilişim