American Hospital The Bodrum Cup, 31. yılında ilk kez İlhan Koman’ın tasarımını yaptığı Sonsuz Sütun adlı eserinden yola çıkarak oluşturduğu en anlamlı ödülünü bu yılki kazananına verecek. Ayrıca İlhan Koman’ın eserlerini sergileyerek Bodrum’da bir ilke daha imza atıyor. Sanatçının 114 yıllık teknesi Hulda’da gerçekleşecek ve ücretsiz olacak bu sergi, organizasyonun tüm duraklarına gidecek ve 22-26 Ekim tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce deniz meraklısını Ekim ayında Bodrum’da bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup, Anıtkabir’in ve İsveç Parlamentosu’nun rölyeflerini yapan İlhan Koman’ın teknesi Hulda’da tasarımını yaptığı Sonsuz Sütun adlı eserinden esinlenerek oluşturduğu bugüne kadarki en anlamlı ödülünü bu seneki kazananına takdim edecek. Titanyumdan yapılan ödülde bir yelkeni andıran her yay, zincirin bir kısmını gererek dik durmasını sağlıyor. Ödül, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek Ödül Töreni’nde sahibini bulacak.

American Hospital The Bodrum Cup aynı zamanda bu sene dünyanın sayılı sanatçılarından birisi olan İlhan Koman’ın Bodrum’daki ilk sergisini, sanatçının 1905’te üretilen 114 yıllık teknesi Hulda’da gerçekleştirecek. Organizasyonun sanat rüzgârı estireceği bu ücretsiz sergide İlhan Koman’ın bizzat kendi onardığı Hulda içinde yarattığı eserlerini 22-26 Ekim tarihlerinde her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sergilenecek.

Heykeltıraş İlhan Koman’ın eserleri dünyanın dört bir yanında

Akdeniz Heykeli’nin yanı sıra çoğunluğu Stockholm’de olmak üzere 20 şehrin sokaklarında heykeli bulunan İlhan Koman, İstanbul’da eğitimini tamamladıktan sonra ilk kişisel sergisini Paris’te gerçekleştirdi. Daha sonra demirle ilk işlerini 1951-1958 yılları arasında İstanbul’da yaptı. Bu sırada André Bloc’un kurduğu Grup Espas’a katıldı ve Ali Hadi Bara ve Tarık Carım ile Türk Grup Espas adlı topluluğu kurdu. Bu grup ile resim, heykel ve mimarinin bir arada olduğu işler üretti. Ömrü boyunca insanları, doğayı, mimari bilinci, bilimsel prensipleri ve teknolojileri inceleyen Koman, bu araştırmalarından ürettiği eserlerini, restore ettiği ve 20 yıl boyunca evi ve atölyesi olan Hulda’da yaptı.

American Hospital The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Bu sene denizin ruhuna dokunduğu insanlardan biri olan ünlü heykeltıraş İlhan Koman’ı etkinliğimizde saygıyla anıyoruz. Eski bir Bodrum sevdalısı İlhan Koman’ın 114 yıllık teknesi Hulda’yı ve eserlerinin bir kısmını Bodrum’un dört bir yanında bizlerle beraber gezdirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. 31. kez düzenlediğimiz American Hospital The Bodrum Cup’ta İlhan Koman’ın en etkileyici fikri olan Sonsuz Sütun eserinden esinlenerek oluşturduğumuz en anlamlı ödülümüzü de etkinliğimizin birincisine takdim ederek, İlhan Koman’ın sanatçı kişiliğinin yıllar sonra bile denizcilik dünyasında yayılmasına katkıda bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim