İklim Değişikliği Tersine Çevrilmezse Okyanus Ekosistemi Aniden Çökebilir

Dünyaca ünlü bilim dergisi Nature’da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre küresel iklim değişikliği tersine çevrilmediği takdirde okyanuslardaki ekosistemler 2100 yılına gelindiğinde büyük ölçüde yok olabilir. Bilim insanları, doğal yaşamın adeta uçurumun kıyısında olduğunu söylüyor.

İnsanoğlu olarak yarınları düşünmeden hunharca tükettiğimiz gezegenimiz, çok uzun bir zamandır küresel ısınmanın etkileri ile boğuşuyor. Son yıllarda fırtınaların, orman yangınlarının ve kuraklıkların her zamankinden daha sert yaşanması ve ne yazık ki pek çok canlı türünün yok olması, dünyamız ve tabii ki onun çatısı altındaki tüm canlılar için çanların her zamankinden çok daha gürültülü bir şekilde çaldığına işaret ediyor.

Nitekim Nature dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma da küresel iklim değişikliğinin tahmin edilenin de üstünde bir krize yol açabileceğine işaret ediyor. Bilim insanları, kısa ve orta vadede iklim değişikliğinin kontrol altına alınmaması halinde, pek çok vahşi yaşam türünün öleceğini ve başta okyanuslar olmak üzere doğal ekosistemlerin çökebileceği konusunda uyarıyor.

Berk Baylançiçek

Editör: TE Bilişim