İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma eski bir gemi, Delaware kıyılarındaki yapay resifleri geliştirmek için kasıtlı olarak batırılan son gemilerden biri oldu. Bu yılın batırılan ilk gemisi iken, Delaware Doğal Kaynaklar ve Çevre Kontrol Departmanı (DNREC) tarafından çeşitli diğer nesnelerle birlikte yakın zamanda resife eklenen dördüncü gemi oldu.

1944'te inşa edilen 180 fit uzunluğundaki geminin son ismi Reedville olarak biliniyordu. Başta ABD Donanması ve Ordusu için hem II. Dünya Savaşı hem de Kore Savaşı'nda faal bir nakliye ve ikmal gemisi olarak yola çıktı. Daha sonra ticari bir balıkçı gemisi olarak faaliyet gösterdi.

13 Ağustos 2020'de, 11 numaralı resif bölgesine katılmak üzere kasıtlı olarak yaklaşık 16 mil açıkta batırıldı. Redbird Reef olarak bilinen  bu bölge 1.3 mil kare okyanus tabanını kaplayarak, yaklaşık 1.000 New York City "redbird" metro vagonunun batırılmasıyla bir balık habitatı oluşturuyor. 215 fit uzunluğunda bir Chesapeake Bay yolcu gemisi, 86 ABD Ordusu tankı, sekiz römorkör, bir balıkçı teknesi ve iki mavna ile birlikte, 2. Dünya savaşından kalma bu gemi de resifte yerini aldı.

Editör: TE Bilişim