Türkiye’nin önemli büyükelçilerinden Rahmi Gümrükçüoğlu’nun oğlu olan ressam Benice Gümrükçüoğlu’nun yat tasarımında da oldukça yetenekli olduğunu yeni yaptığı teknesi suya indiğinde gördük. Uzun yıllar işadamlığı yapan ancak hep ressam olmayı düşleyen Benice Gümrükçüoğlu, 1992 yılından bu yana bu isteğini işi haline dönüştürdü. Geliştirdiği motomorfoz yöntemiyle resim sanatında yeni bir alan yaratan Gümrükçüoğlu, denize de tutkun sanatçılardan biri. Daha önce birkaç teknenin iç tasarımını yapan Gümrükçüoğlu, yaklaşık 2,5 yıl önce kendi teknesini yapmaya karar vermiş. Teknenin dış görünümünü kurvaziyer gemilerinden esinlenerek çizen Gümrükçüoğlu’nun 35 metrelik yatı geçtiğimiz günlerde suyla buluştu.

Dört katlı B-Nice’ın içi bir köşk gibi  döşenmiş. Yatın içini sürekli yaşayacak şekilde dizayn ettiğini söyleyen Gümrükçüoğlu, en üst kata yani yatak odası ve salona ulaşım için asansör kullanmış. Tüm altyapısı ve teknolojisi açık denizde de yol alabilecek şekilde yapılan B-Nice, 14 knot hıza erişebiliyor. Çelik gövde ve konstrüksiyon üzerine lamine ahşap konstrüksiyon tekniğiyle inşa edilen B-Nice, kendi suyunu üretiyor, özel arıtma sistemiyle kullandığı suyu temizliyor. Bu özelliğiyle de uzun süre denizde kalmayı da sorun olmaktan çıkarıyor. 

KENDİ TABLOLARINI KULLANDI

Gemi iki bölümden oluşuyor. Alt güvertede elektrik ve makine odası, jimnastik salonu, üç suit kamara ve personel bölümü yer alıyor. Ana güverte ise tam bir köşk görünümünde. Arka havuzda oturma ve yemek grubu olarak kullanılabilir salon, hol, yemek odası ve kaptan kamarası var. Üst güvertede de yatak odası, özel salonu olan bir kat ve kaptan köşkü bulunuyor. Yaklaşık 60 kişiye davet verebilecek büyüklükteki üst güvertede ise barbekü ve bar da yer alıyor. Teknenin en ilgi gören, farklılığını yansıtan bölümü ise dekorasyonu. Gümrükçüoğlu, misafir suitleri için farklı zevklere hitap eden üç ayrı tarz kullandığını söylüyor. Ancak teknenin genelinde klasik Amerikan mobilyaları, antikalar ve tablolar var. Teknenin her yerinde ise Gümrükçüoğlu’nun imzasını taşıyan onlarca tablo, bir sanat galerisindeymiş hissini veriyor.

YAŞAM TARZIMI YANSITTIM

Gümrükçüoğlu, “Tekneyi çizerken yaşam tarzımı ön plana çıkardım. Ardından misafirlerimi nasıl ağırlamak istediğime karar verdim, yaşam bölümünü o çerçevede yaptım. Önem verdiğim bir diğer konu ise personelin yaşam alanı, teknelerde bu genellikle geri planda kalır. Mürettebatın da rahat yaşayabileceği konforlu bir bölüm hazırladım” diyor.

 

Editör: TE Bilişim