HMM, dünyanın en büyük konteyner gemisini isimlendirdi, ''HMM Algeciras''

HMM (Hyundai Merchant Marine) Kore’nin Geoje kentindeki DSME OKPO tersanesinde 24.000 TEU sınıfı olan dünyanın en büyük gemisi HMM Algeciras için isimlendirme töreni düzenledi.

Törene yaklaşık 160 seçkin kişi katıldı ve bunların içinde; Moon Jae-in (Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı), Hong Nam-ki (Başbakan Yardımcısı ve Ekonom Bakanı) Moon Hyeok (Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanı), Eun Sung-soo (Finansal Hizmtler Komisyonu Başkanı), Lee Dong Gull Kore Kalkınma Bankası Başkanı) ve diğer önemli isimler de vardı.

Özellikle, First Lady Kim Jung-sook tören esnasında gemiyi resmi olarak adlandırmak için ipleri kesen vaftiz annesi olarak hizmet etti.

Eylül 2020’ye kadar ardışık olarak teslim edilmesi beklenen 24.000 TEU sınıfı 12 gemiden ilkidir.
Eylül 2018’de HMM, Pazar değişiminin yanı sıra proaktif eylemlerde bulunmak adına 20 çevre dostu mega konteyner için 3 tersane ile ( DSME, HHI, SHI) resmi bir sözleşme imzalamıştı.

DSME ve SHI, Eylül 2020’ye kadar teslimatı beklenen toplam 12 24.000 TEU sınıfı konteyner inşa ediyor. HHI ise 2021’in ikinci çeyreğinden itibaren teslim etmek üzere sekiz adet 16.000 TRU sınıfı konteyner inşa ediyor. HMM, yeni inşa edilen 20 konteyner gemisini işleterek çevresel ebilitelerini yükseltmek istiyor. Gemiler temel olarak IMO 2020 çevre düzenlemesi gereğince basınçlı yıkayıcı sistem ile donatılmıştır. Optimize edilmiş gövde tasarımı ve yüksek verimli motorun da enerji verimliliğini arttırması ve karbon emisyonları da azaltması bekleniyor.

Kore Cumhurbaşkanı Moon-Jae-in ‘’Benim için, HMM’nin bu zor zamanda teknolojik olarak en gelişmiş k
onteyner teslimini gerçekleştirmesi çok anlamlı. HMM’nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak rekabet avantajı sağlamaya devam etmesini diliyor ve onları kutluyorum.’’ dedi.

HMM algeciras, liman rotası olarak Qingdao, Busan, Ningbo, Şangay, Yantian, Hamburg, Süveyş Kanalı, Rotterdam’da başlayacak olan ticaret ağ birlikteliğinin Kuzey Avrupa- Asya ticaret yollarından biri olan Uzak Doğu Avrupa 4 (FE4) hizmetinde kullanılacak.

HMM Algeciras Gemi Detayları

- Tam boy: 399.9m
- Genişlik: 61m
- Derinlik 33.2m
- Kapasite: 23,964 TEU
- Bayrak: Panama

Editör: TE Bilişim