Haslet Soyöz'den "Fenerler" Sergisi

Karikatürist ve ressam Haslet Soyöz'ün yağlıboya tablolarından oluşan "Fenerler" sergisi, sanat sevenlerle buluştu.

Rahmi M. Koç Müzesindeki sergide, 40. sanat yılını kutlayan Haslet Soyöz'ün 30 yağlı boya tablosu yer alıyor. Sergide, Türkiye kıyılarında yer alan deniz fenerlerinin ve gemilerin farklı karakterlerini yansıtan eserler bulunuyor.

40. sanat yılını kutlayan Haslet Soyöz, “Karikatür çizmeye profesyonel anlamda 1976’da başladım. O günden bugüne de çiziyorum. 2000’lerden bu yana da karikatüre resmi ekledim. İlk sergimi de yine bu müzede açtım. İlk sergimde Osmanlı’nın son dönemi Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait önemli 30 geminin resmi vardı. Ondan sonra ikinci sergimde aynı konsept içinde gemilere, tren ve uçakları da ekledim. Üçüncü sergimde Terkos Karaburun’daki balıkçı köyünü anlattım” diyerek resim hayatını özetliyor.

Sanatçı ‘Fenerler’ sergisi için, “Deniz merak değil, bir sevgi. Herkes gibi ben de denizi seviyorum. Deniz fenerleri ilk sergimden beri hep hayalini kurduğum bir konuydu. Fakat zaman isteyen bir işti” diyor. Soyöz, 2003’te ‘Cennetin Gemileri’, 2007’de ‘Hava, Kara, Deniz Taşıtları’ ve 2013 yılında ise ‘Delkos’tan Karaburun’a’ resim sergilerini yine Rahmi M. Koç Müzesi’nde açmıştı. Sergi 6 Mayıs’a dek görülebilecek.

Rahmi M. Koç Müzesindeki sergi açılışında bir çok ünlü ismin yanısıra Rahmi V.Koç'ta bulunuyordu. Rahmi V.Koç'a sergisini gezdiren Haslet Soyöz daha sonra DenizTV'ye sergisinin hikayesini anlattı.Haslet Soyöz'le yapılan röportajın videosunu haberimizde bulabilirsiniz.



 
Editör: TE Bilişim