Coğrafya ve keşif dergisi Atlas'tan Hakan Öge, tekneyle dünya turuna devam ediyor. İki yıl önce İstanbul'dan küçük yelkenlisiyle yola çıkan Öge, geçtiğimiz günlerde turun en zorlu etaplarından birini bitirdi.

Büyük Okyanus'ta Şili'nin Robinson Crusoe Adası'ndan yola çıktı ve 33 gün hiç kara görmeden yol alarak Fransız Polinezyası'ndaki Gambier Takımadaları'na vardı. Yaklaşık 3 bin 500 millik bu yol, Hakan Öge'nin karaya uğramadan yaptığı en uzun seyirdi.

Bu kadar uzun süre denizde kalmak hem fiziksel, hem psikolojik açıdan büyük dayanıklılık gerektiriyor. Teknede taze gıdanın ve içme suyunun azalması, fırtınalı hava, rüzgarın kimi zaman da aniden kesilmesi ve yelkenliyi hareketsiz bırakması, köpekbalıkları Öge'yi en çok zorlayan konulardı. Hakan Öge “hayatın kaynağı su, bir yandan da öldürücü olabiliyor” diyor, “okyanusun ortasında kimi zaman umudumu kaybettiğim de oldu ama sonunda Gambier Takımadaları'na ulaştım”. Hakan'ın uzun etabının başlangıcı Robinson Crusoe Adası, adını Daniel Defoe'nun ünlü romanından alıyor.

Alexander Selkirk adlı denizci, Büyük Okyanus'un bu küçük adasında dört yıl tek başına yaşamıştı. Romancı Defoe'ya ilham veren onun gerçek hikayesiydi.

Hakan Öge'nin dünya turu hakkında daha fazla bilgi için: www.hakanoge.com

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim