Bursa'nın Gemlik ilçesinin sahilleri artık sahil temizleme aracı ile temizlenecek.

Yaklaşık bir yıldan bu yana Kumla başta olmak üzere Kumsaz, sahillerinin kullanımını ve bakımını isteyen Gemlik Belediyesi sahilleri temizlemek için büyük düşünüyor. Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in katıldığı bir fuarda görerek beğendiği sahil temizleme aracı denenmek üzere Gemlik'e getirildi. Sahillerin Gemlik Belediyesine verildiğinde temizliğinin daha güzel ve rantabl olması için düşünülen temizleme aracı Kumla sahilini dolduran vatandaşların meraklı bakışlarıyla temizleme çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in de izlediği temizleme aracı sahilde bulunan yosun, dal parçaları, Tıbbi atık, cam, taş, deniz kabuğu, çöpleri, çalı - çırpı, hayvan pisliklerini, sigara izmaritleri ile kumsallardaki istenmeyen benzeri maddeleri temizlemesinin yanı sıra, kumu tesviye ederek düzeltiyor.

Temizleme aracının Kumla sahiline denenmek ve çalışmasını görmek üzere getirildiğini söyleyen Başkan Güler, sahillerde rahat denize girilmesi için düşündükleri aracı vatandaşlarla birlikte izledi.

Editör: TE Bilişim