Gemi Mühendisi-Yazar Fatih Yılmaz'ın kitabı Princeton Üniversitesi Kütüphanesi'nde
 
DenizHaber.Com yazarlarından  Fatih Yılmaz'ın 2013 yılında "Araştırma - Inceleme" kategorisinde yayımlanan ve 200 sayfadan oluşan "Denizcilik ve Gemi inşa Sektörü" isimli kitabı, Princeton Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki yerini aldı. 
Princeton Üniversitesi kütüphanesinin web sitesine (http://catalog.princeton.edu/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?BBID=7699904) göre, Üniversite kütüphanesinin ana kataloğuna  "V-Naval Sience, VM - Naval Architecture, Marine Engineering" kategorisi altında "VM299.7.T9 Y54 2013" arama numarası ile kaydedilen kitabın konusunun "Shipbuilding Industry & Shipping - Turkey" olarak belirtildiği görülüyor. Aynı kategoride ABD, Japonya, Italya, Irlanda, Taiwan, Isviçre menşeli yayınlar da bulunuyor.
ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan Princeton Üniversitesi, dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alıyor.
Gemi Mühendisi-Yazar Fatih Yılmaz'ın kitabında bahsettiği yapısal dönüşüm projelerinin ve önerilerin amacının; Türkiye'nin denizcilik ve gemi inşa sanayiinde sürekli gelişerek dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline gelmesi, her iki sahada da bir ekol, bir marka ülke olabilmesine katkı sağlamak olduğu belirtiliyor.


Editör: TE Bilişim