Norveç merkezli ağır deniz taşımacılığı ve kurulum şirketi OHT ile Promaritime arasında yaklaşık 10.500 deniz mili mesafede 179 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğindeki bir yüzer kuru havuz taşınması üzere sözleşme yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi'den Fransa'nın Brest şehrine!

179 metre uzunluğundaki yüzer kuru havuz dünyanın en büyük beş yarı-dalgıç ağır kaldırma gemisi arasında yer alan 226 metre uzunluğundaki Hawk isimli gemi ile Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi'den Fransa'nın Brest şehrine taşındı.

İki yanından yaklaşık 32 metre sarktı!

Serbest güverte uzunluğunun havuzun yüklenmesi için yeterli alana sahip olmaması nedeniyle çözüm olarak yüzer kuru havuz yarı-dalgıç ağır taşıma gemisinin güvertesine çaprazlama bir şekilde konumlandırıldı. Dolayısıyla kuru havuz, Hawk'ın her iki yanından yaklaşık 32 metre sarkmak durumunda kaldı.

179 metre uzunluğundaki yüzer kuru havuz 2014 yılında HAT-SAN tersanesinde inşa edildi.

OHT'den yapılan açıklamada; "Gemi kaptanı ve mürettebatın olağanüstü tecrübesiyle Hawk, olumsuz hava koşulları rağmen minimum gecikmeyle herhangi bir güvenli limana urak yapmadan Ümit Burnu çevresinde güvenli bir şekilde seyretti." ifadelerini kullandı.

Transit seyrin 40 günde tamamlandığı, Hawk'ın fransa'nın Brest şehrindeki limana varmasından sonraki gün kuru havuzun indirildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim