Ayvalık’ta Mustafa Koç anısına saygı dalışı

Deniz ve sualtı tutkusuyla bilinen Koç Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum Mustafa Koç için İstanbul’dan bir grup dalgıç Ayvalık’a giderek anı dalışı yaptı.

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu üyeleri, Koç Holding ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı’nın desteğiyle Ayvalık’ın 10 metre derinliğinde “Dalgıçlar ve Foklar seni Unutmayacak” yazılı pankart açtı.

‘Doğal yaşama destek verdi’

21 Ocak 2016 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç için denizde yapılan ilk etkinlikle anıldı. Sualtında unutulan tarihi ve batıkları anmak için kurulan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, Koç Üniversitesi Sualtı Topluluğu öğrencileri ile birlikte Ayvalık’a geldi. Ayvalık Prodivers Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi’nin teknesi ile 10 metre derinliğe inen dalgıçlar açtıkları pankart ile merhum Mustafa Koç’u andı. Türkiye Su Altı Teknolojisi Vakfı(TİNA) ve Koç Holding desteğiyle Yelken Adası’nda dalış yapan sualtı gönüllüleri, kendi bayraklarını da açtı.

Derinlere saygı Dalışı Topluluğu Koordinatörü Gökhan Karakaş; “Çoğumuz Mustafa bey ile tanışmıyor. Ama O’nun denizlere olan tutkusu ve sualtı sevdasına yanıt olarak derinlerde anmak istedik. Türkiye’nin doğal yaşamını korumak için foklara bütçe ayıran Mustafa Koç’u hatırlatmak istedik” dedi.

Profesyonel Balık Adam Dalış Merkezi sahibi Kubilay Kılıç, Mustafa Koç’un ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra doğal yaşama verdiği destek ile de hatırlandığını vurguladı. Koç Üniversitesi öğrencisi Erencan Karadağ ise; “Eğitime verdiği önemle de hepimizin gönlünde taht kuran Mustafa Koç’u sualtında anmak gurur verici” dedi.
Editör: TE Bilişim