Deniz Kuvvetleri Tırı Çorum 'da Tanıtım Yaptı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nca, Deniz Kuvvetleri'nin tanıtılması, sevdirilmesi ve denizcilik bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla gezici müze haline dönüştürülen TIR Çorum’a geldi. Bu eğitim döneminde ilk kez Çorum’a gelen ve ilk eğitimini Çorum’da veren TIR bugün de Amasya’ya geçecek.

Çorum’da sabah saatlerinde Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu önüne gelen TIR’da Deniz Kuvvetleri'nde kullanılan teçhizatın yanı sıra fotoğraflar ve gemi maketleri ile tanıtıcı broşürler öğrencilere gösterildi.

TIR ziyaretleri öncesi ise Deniz Lisesi, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı, giriş koşulları hakkında İlköğretim 8. sınıf ve Lise son sınıf öğrencilerine Deniz Binbaşı Uğur Oz, Deniz Yüzbaşı Kürşat Şamil Tarakçı ve Deniz Yüzbaşı Bülent Ünal tarafından öğrencilere slayt eşliğinde sunum yapıldı. Sunumlar 4 seans halinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin bir deniz ülkesi olduğu hatırlatılan sunumda “Mavi Vatan ve Açık Denizler Sizi Bekliyor” şeklinde gençlere çağrıda bulunan Yüzbaşı Tarakçı ile Yüzbaşı Ünal, Deniz Harp Okulu için başvuruların 5 Nisan – 7 Haziran 2010 tarihleri arasında YGS sonuçlarına göre, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu için de 5 Nisan  - 28 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi. Tarakçı ile Ünal sözlerini “Geleceğimizin güvencesi olan ve Mavi Vatanımız çevre denizlerimiz ile dünya denizlerinde Türk Sancağı’nı dalgalandırma onurunu yaşamak isteyen gençlerimizi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ailesine katılmaya davet ediyoruz” diye tamamladı.

Sunumun ardından öğrencilere sorular sorulara doğru cevap verenlere ise şapka hediye edildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim