DENİZ KÜLTÜRÜ ÜSKÜDAR’A YELKEN AÇIYOR…

2010 yılı içinde her ay düzenlenen “Deniz Kültürü” panel ve söyleşi programı kapsamında Mayıs 2010 etkinliği bu ay Üsküdar 75. Yıl Ünalan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Mayıs 2010 Deniz Kültürü etkinliğimizde bu  ay her zaman olduğu gibi bir deniz kültürü gönüllüsü olan ve bu yıl içinde deniz kültürü üzerine yaptığı seminer, söyleşi ve paneller ile denizcilik kültürünün nadide örneklerini toplumla paylaşılmasını sağlayan Araştırmacı Mehmet Mazak’ın moderatörlüğü ve sunumu ile başlayacaktır.

Osmanlı dönemi İstanbul ve Boğaziçi’nin en kıymetli mücevheri olan Piyade Kayıklarının öyküsünü kısaca anlattıktan sonra genç konuklarını sahneye alacaktır.

2010 Yılı içinde Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından düzenlenen tarihe saygı proje yarışmasında “Piyadeleri Zarafeti” isimli proje ile yarışmaya katılan Türkiye Emlak Bankası Ataşehir Lisesi öğrencilerinden Mehmet Emin Üstündağ – Y. İrem Uçar Türkiye üçüncüsü olmuş olan projelerini deniz kültürüne gönül vermiş değerli katılımcılar ile paylaşacaklardır.

Program öncesinde Piyade kayıklarının güzellik ve zarafetini belgeleyen sunumda yapılacak olup, deniz kültürü dostları bu etkinliğe davetli.


İmza Günü
Araştırmacı –Yazar Mehmet Mazak program sonunda Yeditepe Yayınevi’nden yeni çıkan “Boğaziçi ve Kayık Kültürü” isimli kitabını katılımcılara imzalayacaktır.


DENİZ KÜLTÜRÜ

Konu:İstanbul’un Sembolü Piyade Kayıkları
Konuşmacı:Mehmet Mazak
Misafir Konuklar:Mehmet Emin Üstündağ – Y. İrem Uçar
(Tübitak Tarihi Proje Yarışması Türkiye Üçüncüsü Ataşehir Lisesi’ni ve Öğrencilerini Kutluyoruz)
Tarih: 19 Mayıs 2010  
Saat:20.00
Yer: 75. YIL ÜNALAN KÜLTÜR MERKEZİ
Adres: Ünalan Mah. Ünalan Cad. No:11 Üsküdar Tel: 0216 315 40 76

 

Editör: TE Bilişim