“Çocuk ve Deniz” konulu resim sergisi

Küçük sanatçıların gözüyle “Çocuk ve Deniz” konulu resim sergisi Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi’nin işbirliğinde üniversitenin Ege Meslek Yüksek Okulu Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide eseri olan çok sayıda öğrencinin de aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yer aldığı açılışta Ege Üniversitesi Üst Yönetimi ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun yanı sıra kalabalık bir sanatsever grubu da yer aldı.

Deniz Ticaret Odası’nın İzmir’deki ilköğretim öğrencileri arasında beş yıldan beri düzenlemekte olduğu “Çocuk ve Deniz” konulu resim yarışmalarına katılan eserlerden seçilen 51 eser 14 - 23 Ekim 2009 tarihleri arasında Ege Üniversitesi’nde sergilenecek.

İki kurum arasında sergi açılışı sırasında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh tarafından imzalanan bir protokol çerçevesinde sergideki eserler iki yıl boyunca Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi’nin organizasyonuyla üniversitenin fakülte ve yüksekokullarındaki 16 sergi salonunda sergilenecek. Protokol ile İzmir’deki 5 çocuk hastanesine de kalıcı olarak çocuk resimleri götürülmesi planlanmış olup, proje kapsamında 550 çocuk resmi değerlendirilecek.

Deniz Ticaret Odası’nın, hastalıkları nedeniyle hastanelerde yatan çocuklarımızı sanatla iç içe daha güzel ortamlara kavuşturmanın yanı sıra, onlara küçük yaşlardan itibaren deniz sevgisini aşılamak, onları doğanın ve özellikle denizlerimizin korunmasına yönelik bilinçlendirmek için başlatmış olduğu bu resim yarışması, iki kurum arasındaki ortak çalışmayla yeni boyutlar kazanmıştır.

Küçük sanatçıların yaptığı, yetişkin ustalara parmak ısırtacak 51 eserlik bu sergiyi gezerken, çocuk dünyasının zenginliğini görecek, çocuk resminin gücünü hayranlıkla izleyeceksiniz.

Sergi Ege Üniversitesi kampusu içindeki Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde hafta içi 9.00-16.30 saatleri arasında gezilebilir. Bilgi için: tel. 3736219

Kaynak: Nuran Can/İzmir

Editör: TE Bilişim