CNR Kitap Fuarı 7'nci Kez Kitapseverleri Buluşturdu

Kitapseverlerin sabırsızlıkla beklediği CNR Kitap Fuarı 7'inci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bu yıl "Keşif" teması ile okuyucuları karşılayan fuarda, yerli ve yabancı 300'ün üzerinde yayınevi ve 550'yi aşkın marka yer alıyor. 350'den fazla etkinliğin yapılacağı fuar, 600'ün üzerinde yazarın imza günlerine de ev sahipliği yapacak..

Fuarın açılışı CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve fuarın onur konuğu olan ünlü roman yazarı Ahmet Ümit'in katılımıyla gerçekleştirildi. "Dünyaya en güzel mesajı kültüre, sanata ve bilimle verebilirsiniz"
Açılışta töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise; kitap fuarlarının kendisini ayrıca heyecanlandırdığını belirterek, "Bizleri dünyada belirli bir noktaya taşıyacak olan bazı unsunlar vardır. Kitaba duyulan ilgi, ülkede çıkan yayın sayısı, üniversitelerin verimliliği ve bilimsel makalelerin dünya çapındaki yeri… Başka türlü dünyaya mesaj veremezsiniz. En kıymetli mesaj kültüre, sanata ve bilime dönük ortaya koyacağınız üretim kapasitesidir. Bu manada kitap çok değerli bir yer işgal ediyor" dedi.

Fuarın İstanbul için özel bir adım olduğuna dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu vesileyle CNR yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Fuar süresince 100 binlerce insanı kitapla buluşturacaklar. Hayatın en iyisini keşfetme konusunda muazzam bir buluşmaya ev sahipliği yapıyorlar. O bakımdan çok kıymetli bir işe imza atıyorlar" dedi. Bütün İstanbul'un, konu kitap ya da kültür olduğunda peşini bırakmadıklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Kitapseverler bu fuara da gelsinler ve bu güzel buluşmayı zenginleştirsinler. En yüksek seviyede katılımı birbirleriyle paylaşarak sağlasınlar. Burada güzel bir şey var" dedi.
Editör: TE Bilişim