Armatör Kahraman Sadıkoğlu'na ait 800 metrekarelik 'denizkondu' My Fantasy, Marmaris'te sürekli yer değiştiriyor. Yöre halkı çevreye zarar verdiği gerekçesiyle bu durumdan şikayetçi...

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, yaptıkları girişimler sonucu denizkondunun Bozburun'dan Martı Marina'ya çekildiğini hatırlatarak, “Yüzsüzkonduyu marinada filan da istemiyoruz. Çekip buralardan gitsin” dedi.

Marmaris'te çevreciler, Sadıkoğlu'nun 800 metrekarelik dubleks daire şeklindeki, yüzme havuzu, saunası, spor salonu, helikopter pisti bulunan yüzer evi My Fantasy'nin peşini bırakmıyor. Denizkondu'nun bu ay başında Albatros Marina'dan alınarak Bozburun yakınlarındaki Söğüt Köyü, İnceburun mevkiine bağlandığı basında yeraldı. Bu haberin yayınlanmasının ardından 16 Haziran'da “denizkondu” Orhaniye Köyü'ndeki Martı Marina'ya çekildi.

KÖYE ÇEKİLMESİ KÖTÜ ÖRNEK

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, My Fantasy'nin İnceburun'a çekildiğini duyar duymaz harekete geçtiklerini belirtti. Denizcilik Müsteşarlığı'na konuyla ilgili olarak faks çektiklerini belirten Ersan, “Konuyu dile getirdik. Bizim şikayetimiz üzerine bu yüzsüzkondu buradan alındı ama, getirildiği yer sanki diğer yerden farklı mı? Martı Marina'yı içinde barındıran Orhaniye koyu fiziki yapısı nedeniyle her an kirlenmeye müsait bir turizm koyudur. My Fantasy'nin bu koya çekilmesi kötü bir emsal teşkil etmektedir. Denizcilik yasalarına riayet edilmemektedir. Bölge halkına saygısızlık yapılmaktadır. My Fantasy'nin o koydan bu koya çekilmesi bile milli servete zarardır” dedi.

DENİZDEN MEN EDİLSİN

Denizkondunun, Göcek, Dalaman ve Marmaris'in çeşitli koylarından benzer nedenlerden dolayı uzaklaştırıldığını kaydeden Ersan, “Yüzsüzkonduyu marinada filan da istemiyoruz. Çekip buralardan gitsin. My Fantasy'nin denize elverişlilik belgesi olsa da olmasa da bu tekneyi sularımızda görmek istemiyoruz” diye konuştu. Ersan, ilgili makamların, çevresel değerler ve turizme daha fazla zarar verip yıpratmadan, denizkonduyu denizlerden men etmelerini istedi. Ersan, “yüzsüzkondu” dediği deniz aracının acilen Orhaniye ve Marmaris sularını terk etmesi gerektiğini belirtti.

MARİNAYA ALINMASINDA SAKINCA YOK

My Fantasy'nin çekildiği Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar ise bir teknenin marinaya gelebilmesi için bazı evrakların olması gerektiğini hatırlattı. Deniz Müsteşarlığı'nın bir belge verdiğini hatırlatan Güneştutar, “Sergi-gösteri gemisi ruhsatı olduğuna göre bizim marinaya almamızda bir sakınca yok. Bir aylık kontrat yapıldı. Elektriğini, suyunu alabilecek. Pis atığını marinamıza verebilecek. Yani tüm imkanlardan yararlanabilecek. Şimdi eğer bu tekne gittiği yeri kirletiyorsa bu lafta kalmasın. Devlet göndersin gerekli makamlarını yazsınlar cezasını. 10 günden fazla bir yerde kalmayacakmış. O zaman gemi ruhsatını da iptal etsinler” dedi.

Editör: TE Bilişim